Paskelbtas Sportas

Lietuviškame derbyje – „Aušrinė“ nusileido kaunietėms

Pirmadienis, 15 January 2024 10:19 Parašė 

Šį savaitgalį Jonavos „Aušrinė-JSC“ moterų tinklinio komanda turėjo žaisti dvejas Baltijos lygos rungtynes, tačiau dėl latvių prašymo, mačai nukelti į ateinantį savaitgalį. Tad Jonavos tinklininkės sužaidė atkeltas rungtynes su TK „Kaunas-VDU“ ekipa. Šis mačas buvo ne tik įskaitinis Lietuvos čempionate, bet ir Baltijos lygoje.

Susitikimas vyko sporto centro salėje ir jau nuo pirmųjų susitikimų akimirkų į priekį ėmė veržtis kaunietės. Jonavos ekipos trenerė greitai buvo priversta prašyti pertraukėlės, nes viešnios jau buvo priekyje 5:10. Žaidimas šiek tiek pakito. Taškus rinko Emilija Želvytė, Jekaterina Kovalskaja, o dar sužaidus puikiai gynyboje, rezultatas tapo ir lygus (11;11). Vėliau nežymų varžovių pranašumą jonavietės vėl sulygino rezultatą (18:18). Čia setas buvo ir baigtas, nes klaidos greitai pabaigė šią mačo dalį pralaimėjimu 19:25.

Antrąjį setą jonavietės pradėjo itin pakilios nuotaikos, nes jos tapo padėties šeimininkėmis. Jos pirmavo beveik visą setą, turėdamos kelių taškų  pranašumą. Pačioje  pabaigoje Kauno tinklininkės ne tik išlygino rezultatą, bet jį ir persvėrė (23:24). Atrodė, kad šiame sete įvyko lūžis. Visgi, atsilikdamos 25:26, puikiai atakas užbaigė Danielė Kvedaraitė, tašką  pridėjo E. Želvytė (28:26) ir „Aušrinė-JSC“ įstengė puikiu stiliumi atstatė pusiausvyrą setuose.

Apmaudu, bet toks pergalingas ir akiai gražus žaidimas sustojo ir trečiajame sete neberado galimybės visiškai kabintis ir pergalingą rungtynių dalį. Setas pralaimėtas 12:25 ir visos viltys nusikėlė į ketvirtąjį setą.

Atsilikdamos Jonavos tinklininkės suvienijo jėgas ir išlygino rezultatą (10:10). Kaunietės dar kartą atsakė spurtu (10:14) ir jonaviečių trenerė Raimonda Strelkauskaitė vėl buvo priversta pertraukėlės metu sustyguoti auklėtinių žaidimą. Susitikimo pabaigoje vėl klaidų gausa neleido Jonavos ekipai pagalvoti apie sėkmingą baigtį. Rungtynės pralaimėtos rezultatu 1:3.

„Aušrinė-JSC“ taškus pelnė: D. Kvedaraitė – 15, J. Kovalskaja – 9, Greta Mikoliūnaitė – 7, E. Želvytė – 6, Iryna Jakutavičienė – 5, Emilija Barkauskaitė ir Marina Shramko – po 3, Gabija Vaikšnoraitė ir Akvilė Sebežiova – po 2, Jessica Angounou – 1.

Lietuvos čempionate rungtynių nevyko, o Baltijos lygoje buvo sužaisti dar keturi susitikimai: Talino „Audentes SG/NK“ (Estija) – Daugpilio „SUFA klubs/DU (Latvija) 3:1, Rae Spordikool/VIASTON (Estija) – VK „Jelgava“ (Latvija) 3:0, Rae Spordikool/VIASTON - SUFA klubs/DU 3:0, „Audentes SG/NK“ - VK „Jelgava“ 3:1.

Po šių susitikimų Baltijos lygoje pirmauja Talino „TalTech“ (Estija), surinkusi 32 taškus. Kitas dvi vietas užima po 26 taškus surinkusios TK „Kaunas-VDU“ ir Rae Spordikool/VIASTON (Estija) komandos. Jonavos „Aušrinė-JSC“ su 8 taškais užima devintąją vietą.

Tuo tarpu Lietuvos čempionate tarp penkių komandų užtikrintai pirmauja TK „Kaunas-VDU“. „Aušrinė-JSC“ užima trečiąją vietą.

Šią savaitę Jonavoje vyks nukeltos praėjusios savaitės Baltijos lygos rungtynės. Sausio 20 d., šeštadienį, Jonavos „Aušrinė-JSC“ sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A) susitiks su Rygos RSU/MSG klubu (17.00 val.), o sausio 21 d., sekmadienį, toje  pačioje salėje nuo 13.00 val. varžysis su Rygos tinklinio mokykla/LU ekipa.

KĘSTUTIS PUTELIS