Paskelbtas Sportas

Po švenčių – pergalinga metų pradžia

Pirmadienis, 08 January 2024 10:37 Parašė 

Baigėsi didžiosios metų šventės, vadinasi, vėl į kovas stoja įvairių šakų sporto komandos. Savo čempioną toliau tęsia ir Lietuvos moterų „TEIDA“ tinklinio čempionatas, kuriame šiemet varžosi vos penkios komandos. Sausio 6 d., šeštadienį, čempionate buvo žaidžiamos dvejos rungtynės. Po pertraukos savo rungtynes šalies čempinate žaidė ir Raimondos Strelkauskaitės treniruojama Jonavos „Aušrinė-JSC“ ekipa. Jonavietės viešėjo Vilniuje, kur susitiko su Universiteto klubu.

Prasidėjus mačui Jonavos tinklininkės teko iš karto patirti nusivylimą. Atrodo visą pirmąjį setą vyko labai lygus žaidimas, bet aikštelės šeimininkės pačioje pabaigoje surinko lemiamus du taškus ir jonavietėms teko pralaimėti setą 23:25. Labai panašiai vyko ir antrasis setas. Nežinia kaip būtų pasibaigusios rungtynės, jei ir antrąjį setą vilnietės būtų pabaigusios pergalingai. Šįkart „Aušrinė“ surengė kelias rezultatyvias atakas, o jų pabaigoje po Emilijos Želvytės taškų, Jonavos ekipa laimėjo setą 25:23 bei išlygino susitikimo rezultatą (1:1).

Čia ir įvyko rungtynių lūžis, nes studentės iš Vilniaus jau nesugebėjo rimčiau pasipriešinti jonavietėms. Jonavos komandos gretose nesustabdomai ėmė rungtyniauti lyderės, kurių dėka ir buvo nukalta pergalė. Jonavietės laimėjo kitus du setus gan užtikrintai (25:13, 25:17) ir šventė galutinę pergalę rezultatu 3:1.

„Aušrinė-JSC“ ekipai taškus pelnė: Danielė Kvedaraitė – 26, Jekaterina Kovalskaja – 22, Emilija Barkauskaitė – 8, Marina Shramko – 7, Emilija Želvytė – 4, Iryna Jakutavičienė – 3, Akvilė Sebežiova – 1.

Kitose rungtynėse Vilniaus VMSM „Sostinės Tauras-VTC“  1:3 nusileido TK „Kaunas-VDU“ klubui.

Po šių susitikimų čempionate toliau pirmauja TK „Kaunas-VDU“ ir Lietuvos U-20 rinktinė, turinčios po 12 taškų. Trečiąją vietą užimanti Jonavos „Aušrinė-JSC“ savo sąskaitoje turi 9 taškus.

Šią savaitę Jonavos tinklininkės turėjo žaisti dvejas rungtynes Baltijos lygoje su Latvijos komandomis, tačiau latvėms prašant, rungtynės nukeltos į sausio 20-21 dienas. Tad šią savaitę „Aušrinė-JSC“ žais  vienerias rungtynes Lietuvos čempionate su TK „Kaunas“-VDU klubu. Šių rungtynių rezultatas bus įskaitytas į Baltijos lygos turnyrinę lentelę. Abiejų Lietuvos komandų rungtynės vyks sausio 13 d., šeštadienį, Jonavos sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A). Rungtynių pradžia 17.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS