Paskelbtas Renginiai

JKMA "Jonavietė" įgyvendino projektą "Judu-esu: sąmoningas judėjimas ir kelias į sėkmę"

Ketvirtadienis, 21 December 2023 11:32 Parašė 

JKMA "Jonavietė" baigė vykdyti projektą "Judu-esu: sąmoningas judėjimas ir kelias į sėkmę" finansuojamo iš "Visuomenės sveikatos projekto finansavimui iš visuomenės sveikatos rėmimo programos". Reguliarus fizinis aktyvumas teikia įvairialypę naudą organizmui: teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių, kaulų ir raumenų, kvėpavimo sistemas, palaiko būtiną energijos apykaitos balansą, turi įtakos imuninės sistemos veiklai

Projektas skirtas socialiai remtinoms vienišoms, daugiavaikėms ar vaikus globojančioms mamoms. Projekto tikslas -aktyviais užsiėmimais prisidėti prie Jonavos miesto socialiai remtinų vienišų, daugiavaikių ar vaikus globojančių mamų fizinio aktyvumo skatinimo ir sveikatos gerinimo.

Rugsėjo mėnesį vyko viso kūno treniruotės raumenims, kurias vedė kineziterapeutas Nedas Meslinas. Grupinių užsiėmimų metu moterys mokėsi pajusti ir kontroliuoti savo kūną,  sustiprinti giliuosius bei paviršinius raumenis, ištempti ir atpalaiduoti sutrumpėjusias raumenų grandis, lavinti pusiausvyrą, koordinaciją bei mažinti raumeninį disbalansą kūne. Buvo skaitomos paskaitos" "Sveika mityba", "Treniruočių įtaka mūsų kūnui". Paskaitos skirtos skatinti socialiai remtinas vienišas, daugiavaikes ar vaikus globojančias mamas rinktis sveikatai palankius maisto produktus, sveikai maitintis, gaminti kuo daugiau įvairesnių ir sveikatai palankesnių patiekalų bei skatinti  fizinį aktyvumą.

Na, o spalio mėnesį moterų laukė pilates treniruotės, kurias vedė klubo "Aero Gym" sportinės aerobikos trenerė Jolanta Abramavičienė. Pilates treniruotėse socialiai remtinas vienišas, daugiavaikes ar vaikus globojančias mamas išmokyti geriau pažinti savo kūną, rūpintis savo laikysena, įgyti įgūdžių, taisyklingai stuburo padėčiai kasdieninės veiklos metu.  

Lapkričio mėnesį moterys lankė temines šokių pamokas, kurias vedė šokių namų "Melgė" vadovė Rima Blažienė. Moterys susipažino su pramoginių šokių, pasaulio kitų kultūrų šokių bei klasikinio baleto pradmenimis.

Ir tai dar ne viskas... Moterys dalyvavo pėsčiųjų žygiuose su Turizmo informacijos centro vadove Vijole Šadauskiene po Jonavą ir Jonavos rajoną.  Žygiuose po Jonavą ir Jonavos rajoną  moterys susipažino su Jonavos miestu, pasigrožėjo Neries pakrante ir aktyviai praleido laiką gryname ore.

Kiekviena iš mūsų, moterų, turime atrasti savo sveikesnio gyvenimo receptą ir nepamiršti, kad meilė sau prasideda ne nuo kilogramų ar centimetrų skaičiavimo, o meilės sau ir savo kūnui.

JKMA „Jonavietė“ pirmininkė Renata Mikalauskienė