Paskelbtas Futbolas

Patvirtinti merginų čempionato Lietuvoje miestai: Kaunas, Marijampolė ir... Jonava

Pirmadienis, 18 December 2023 11:21 Parašė 

Jau kitų metų vasarą į Lietuvą atvyksta dar vienas tarptautinis futbolo turnyras – Europos merginų U19 čempionatas, kuriame šeimininkių teisėmis žais ir mūsų šalies rinktinė.

Visai neseniai buvo oficialiai patvirtinti visi miestai bei stadionai, kur vyks čempionatas – turnyro rungtynės bus žaidžiamos Kauno Dariaus ir Girėno stadione, Marijampolės stadione bei Jonavos miesto centriniame stadione.

Taip pat aišku ir tai, kad visas savo rungtynes Lietuvos rinktinė žais būtent Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Lietuvaitės jau žino, kad startuos A grupėje ir grupės etape rungtyniaus Kaune. Taip pat grupės etapo rungtynės vyks Marijampolėje ir Jonavoje. Grupių etapas prasidės liepos 14-ąją ir baigsis liepos 21 dieną.

Lietuvės savo rungtynes žais liepos 14, 17 ir 20 dienomis.

Tuomet po dvi stipriausias abiejų pogrupių komandas žengs į pusfinalio etapą. Abejos pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos liepos 24 dieną, jos vyks Kaune ir Marijampolėje.

Pusfinalių nugalėtojos žengs į finalą, kuris liepos 27 dieną bus žaidžiamos Kaune, jos Dariaus ir Girėno stadione prasidės 18 valandą.

Primename, kad kol kas vietą čempionate turi tik Lietuvos rinktinė. Kiti septyni kelialapiai bus išdalinti atrankos turnyruose, kurie vyks kitų metų vasario ir balandžio mėnesiais.

Neseniai buvo ištraukti atrankos grupių burtai, kurie 28 komandas paskirstė į septynias grupes. Visų šių grupių nugalėtojai ir žengs į čempionato finalinį etapą.

KĘSTUTIS PUTELIS