Paskelbtas Sportas

Po rekordinio trečiojo seto – užtikrinta „Aušrinė“ komandos pergalė

Pirmadienis, 18 December 2023 11:05 Parašė 

2023-2024 metų Baltijos moterų tinklinio lygos čempionate dabar pertrauka ir komandos savo kovas pradės jau tik kitų sausio mėnesio viduryje. Tuo tarpu Lietuvos komandos savo susitikimus tęsia „TEIDA“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate. Šeštadienį Jonavos sporto centro salėje „Aušrinė“ susitiko su Vilniaus Universiteto ekipa.

Nežiūrint į viso susitikimo eiga, labai į akis krinta trečiasis šio mačo setas. Abi komandos tikrai rungtyniavo rekordišku ritmu. Būtent šis, trečiasis, setas, prasidėjo aiškia Jonavos tinklininkių persvara, kai jonavietės pirmavo jau 9:3. Įsibėgėjus šiam setui pirmaujanti komanda net neketino užleisti pozicijas ir „Aušrinė“ toliau diktavo savo žaidimo madas (15:8). Visgi, patys įdomumai prasidėjo besibaigiant šiam setui. Vienu metu atrodė, kad Jonavos tinklininkės greitai ir lengvai baigs šį setą, nes pirmavo 24:18.

Kaip parodė vėlesni įvykiai, „Aušrinė“ taip stabtelėjo, kad sostinės studentės ne tik sumažino` atsilikimą, bet net išlygino rezultatą (24:24). Dar viena klaida lėmė, jog vilnietės išsiveržė į priekį 24:25. Nuo šio momento prasidėjo tikras atkalus žaidimas. Komandos ėmė keistis taškais ir ne tik ne kartą rezultatas buvo lygus, bet keitėsi pirmaujančios ekipos. Tiesiog rekordiškai išaugo rezultatas. Tuo metu rezultatas buvo 33:33. Tada Emilija Mukaitė blokavo varžoves, o komandos lyderė Danielė Kvedaraitė taškų pagaliau užbaigė šį setą (35:33).

Tai buvo lemiamas setas, nes prieš tai buvę du setai visiškai priklausė Jonavos komandai. Vėl įdomiausia, jog abu setai baigėsi vienodais rezultatais 25:14 „Aušrinė“ ekipos naudai. Tad „Aušrinė“ įsirašė pergalę rezultatu 3:0 (25:14, 25:14, 35:33).

„Aušrinė‘ ekipai taškus pelnė: Jekaterina Kovalskaja – 18, Danielė Kvedaraitė – 17, Iryna Jakutavičienė – 8, Emilija Mukaitė – 5, Greta Mikoliūnaitė – 4, Jessica Angounou ir Akvilė Sabežiova – po 3, Marina Shramko – 2, Urtė Leonavičiūtė ir Agnė Šaparauskaitė – po 1.

Lietuvos čempionate komandos taip pat savo kovas toliau tęs kitų metų sausio mėnesį. Sausio 6 d., šeštadienį, „Aušrinė“ Vilniaus Universiteto salėje susitik šia komanda (16.00 val.). Tuo tarpu Baltijos lygoje jonavietės sausio 13-14 dienomis rungtyniaus namuose su dvejomis Rygos ekipomis.

KĘSTUTIS PUTELIS