Paskelbtas Miesto naujienos

KLAUSIA SKAITYTOJAS. Viešasis transportas – pagal poreikį

Ketvirtadienis, 14 December 2023 16:22 Parašė 

„Alio Jonavos“ redakcijai paskambino skaitytoja Aldona P. Ji teiravosi, kodėl taip mažai autobusų važiuoja reisu Nr. 5 Rimkai-AB „Jonavos grūdai“. Jie vyksta tik du kartus per dieną. Toje pusėje yra daug įmonių, daug žmonių dirba. Nėra su kuo nuvažiuoti į darbą ir grįžti atgal. Ar neplanuojama padidinti reisų skaičių?

UAB „Jonavos autobusai“ ekonomistė Daiva Aleninienė: „5-ojo maršruto autobuso grafikas patvirtintas atsižvelgus į šiame rajone esančių įmonių apklausas bei išsiaiškinus poreikį.

Taip, skaitytoja teisi sakydama, jog šiame Jonavos rajone išties yra daug įmonių. Todėl prieš keletą metų kreipėmės į pačias įmones, prašydami patikslinti jų darbo laikus ir pagal tai planavome maršrutą. Tarkime, jei įmonė darbą pradeda 8 val. ryto, o baigia 17 val., vadinasi, autobusas ir turėtų važiuoti prieš darbo pradžią ir jam baigiantis.

Tačiau paaiškėjo, kad įmonių darbo laikai – skirtingi, kai kuriose dirbama pamainomis, todėl priderinti maršruto prie kiekvienos įmonės darbo laiko nėra galimybių. Be to, dalis įmonių pranešė, kad poreikio viešajam transportui iš viso nėra.

Jei vis tik toks poreikis būtų, įmonių vadovai ar atsakingi specialistai bet kada gali kreiptis į UAB „Jonavos autobusai“ ir aptarti viešojo transporto poreikį, galimus žmonių srautus. Taip pat atkreipiame dėmesį, jog yra įmonių, kurios užsisakiusios specialius reisus savo darbuotojams, t. y. autobusas įmonės darbuotojus nuveža į darbą ir parveža iš jo“.   

„Alio Jonavos“ inf.