Sulaikyti galimai prostitucijos verslu Kauno apskrityje besivertę Kolumbijos ir Venesuelos piliečiai

Penktadienis, 03 November 2023 10:39 Parašė 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikaltamumo tyrimo valdybos pareigūnai spalio pabaigoje sulaikė du užsienio šalies piliečius, kuriems dėl galimos prekybos žmonėmis, gresia rimti nemalonumai.

Kauno policijos pareigūnai spalio 25 dieną sulaikė Kolumbijos pilietį (gim. 1984 m.) bei Venesuelos pilietę (gim. 1986 m.). Kiek anksčiau buvo sulaikytos dar dvi Venesuelos pilietės (gim. 2000 m.; gim. 1993 m.), kurios ir buvo įtrauktos į šį nelegalų verslą. Iš venesueliečių buvo atimti asmens tapatybės dokumentai, asmeniniai daiktai, jos buvo laikomos Kaune, Savanorių pr. esančiame bute ir verstos už pinigus lytiškai santykiauti. Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo gauta papildomų duomenų ir kratos metu Kaune rastos dar dvi seksualinio pobūdžio paslaugas teikiančios Kolumbijos pilietės (gim. 1998 m.; gim. 1997 m.). Šios moterys į mūsų šalį atvyko galimai talkinant sulaikytai porai. Kratos atliktos ne tik Kaune, bet ir Kėdainiuose.
Sulaikytieji į policijos pareigūnų akiratį anksčiau nebuvo patekę, jiems dėl prekybos žmonėmis  pareikšti įtarimai, bei teismo paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas 3 mėnesių laikotarpiui.
Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai dėl prekybos žmonėmis atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 147 str. 2 d. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki dvylikos metų. 
Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities VPK inf.