Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos darželiams ir mokykloms – išmanios priemonės

Ketvirtadienis, 12 January 2023 11:22 Parašė 

Jonavos rajono ugdymo įstaigoms perduoti išmanieji ekranai, kurie palengvins mokytojų darbo procesą, o vaikams pamokos taps įdomesnės ir smagesnės.

2022 m. Jonavos rajono savivaldybės taryba skyrė 100 tūkst. eurų informacinių ir komunikacinių priemonių įsigijimui rajono ugdymo įstaigoms.

„Esame įsipareigoję kiekvienais metais šiam tikslui skirti ne mažesnę sumą ir kiekvieną kartą tariamės su įstaigomis, kokių priemonių joms reikėtų. 2021 m. rajono pedagogams pirkome kompiuterius, o šį kartą įstaigos pageidavo išmaniųjų ekranų.

Šiuose įrenginiuose ne tik integruotos pagrindinės funkcijos, reikalingos ugdymo procesui, bet taip pat yra paruošti žaidimai pamokoms, tad šiuos ekranus gali naudoti ir darželį lankantys mažyliai, ir brandos egzaminams besiruošiantys abiturientai“, - sako Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jonavos ikimokyklinio ugdymo įstaigas, pradines mokyklas ir J. Miščiukaitės meno mokyklą pasiekė devyni SMART MX 65` ekranai su reguliuojamo aukščio ir stumdomais stovais, o Jonavos gimnazijas, progimnazijas, pagrindines mokyklas ir rajono bendrojo ugdymo įstaigas – dvylika SMART MX 86` ekranų su stumdomais stovais.

Visų Jonavos rajono švietimo įstaigų darbuotojai dalyvavo mokymuose, kuriuose sužinojo, kaip naudotis ir dirbti su išmaniaisiais ekranais.