Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos baseine prasidėjo vaikų plaukimo pamokos

Trečiadienis, 11 January 2023 16:33 Parašė 

Jonavos baseine prasidėjo plaukimo pamokos rajono mokyklų mokiniams. Šiais mokslo metais plaukimo mokymų programoje dalyvaus visi rajono antrokai ir trečiokai, o nuo rugsėjo baseiną pamokų metu pradės lankyti ir dabartiniai pirmokėliai.

Planuojama, kad beveik 800 Jonavos rajono vaikų iki metų pabaigos turės iki dešimties plaukimo pamokų, kurių metu su jais baseine dirbs du plaukimo treneriai.

„Nors mokytis plaukti galima bet kada, yra nustatyta, kad jau mokyklinio amžiaus vaikai yra labiausiai imlūs ir geriausiai įsisavina plaukimo pradmenis.

Palankę baseiną vaikai ne tik drąsiau jausis prie vandens telkinių – šios pamokos pagerins jų fizinį aktyvumą, bendrą savijautą ir imunitetą“, - sako Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Plaukimo pamokos vaikams Jonavos baseine vyks nuo pat ryto iki 14 val., baseino darbo metu.

Apie pamokas vaikams buvo pagalvota jau statant baseiną, todėl šie užsiėmimai netrukdys kitiems lankytojams – vaikai mokysis jiems skirtoje erdvėje.

Vaikų plaukimo mokymo programa šiais mokslo metais finansuojama Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis, o jau nuo rugsėjo planuojama dalyvauti nacionalinėje programoje.