Paskelbtas Futbolas

Bronzinis žaidimas pradėtas lygiosiomis

Pirmadienis, 25 March 2019 08:40 Parašė 

Po itin permainingų pusfinalinių dvikovų Lietuvos futsal A lygoje, keturios geriausios komandos toliau tęsia medalių medžioklę. Praėjusį sekmadienį vyko pirmosios rungtynės dėl trečiosios vietos bei finalinė dvikova dėl nugalėtojų vardų.

Abi rungtynės parodė, kad kovoje dėl medalių silpnų komandų nebeliko ir kiekviena gali pasiekti pergalę. Atkakliai vyko ir šios pirmosios rungtynės dėl apdovanojimų. Vilniuje su FC „Turbotransfers“ žaidę Jonavos „Vikingai“ buvo priversti vis vytis varžovus. 8 min. aikštelės šeimininkai išsiveržė į priekį, bet tuoj po minutės žaidžiantis Jonavos komandos treneris Jurij Jeremejev atstatė pusiausvyrą.

Panaši situacija pasikartojo ir baigiantis pirmajam kėliniui, kai į vilniečių tikslų smūgį, šįkart įvarčiu atsakė rezultatyviausias čempionato žaidėjas Eisvinas Utyra, išlygindamas rezultatą 2:2. Visgi, prasidėjus antrajai žaidimo pusei FC „Turbotransfers“ futbolininkai dar labiau įtvirtino savo persvarą (2:4).

Patekę į tokią žaidybinę duobę, jonaviečiai rankų nenuleido ir siekė pakreipti įvykių eiga, kad atsakomosiose rungtynėse Jonavoje jau turėti prieš varžovus bent nežymų pranašumą. Pralaimėjimo atveju „Vikingams“ reikėtų ne tik laimėti antrąsias rungtynes, bet ir sėkmingai sužaisti pratęsimą. Tačiau Jonavos salės futbolininkai pakilo į lemiamą šturmą, kad panaikinti dviejų įvarčių deficitą. 34 min. pirmą tokį žingsnį žengti padėjo nesulaikomas E. Utyra, kuris pelnė savo antrąjį ir trečiąjį komandos įvartį. Tačiau to jonaviečiams dar nepakako ir didelių pastangų dėka aikštelėje siautėjęs E. Utyra dar kartą nubaudė aikštelės šeimininkus ir vėl atstatė pusiausvyrą (4:4).

„Vikingai“ sudėtis – Armandas Indrašius, Andrius Skorupskas, Aurimas Mockus, Martynas Stankevičius, Benas Spietinis, Jurij Jeremejev, Eisvinas Utyra.

Ir nors „Vikingai“ žaidė su labai trumpu atsarginių suolu, tačiau lygiosios buvo gan teigiamas rezultatas. Atsilikdami jonaviečiai vartininką pakeitė penktu aikštės žaidėju ir reikiamu momentu į vartus netgi stojo J. Jeremejev. Ir tai pasiteisino, nes rezultatas buvo išlygintas.

Kaip parodė vėlesni likusio laiko epizodai, nei vienai ekipai daugiau nepavyko pasižymėti ir šios lygiosios (4:4) yra daugiau palankios „Vikingams“, kuriems pergalės atveju namuose atitektų bronzos medaliai. Jei Jonavoje vėl būtų lygiosios, rungtynėse tektų žaisti pratęsimą, o „Vikingų“ nesėkmė bronzą garantuotų vilniečiams.

Finale tarp Gargždų „Pramogos-SC“ ir Kauno „Vytis“ komandų intriga išsilaikė iki antrojo kėlinio pabaigos. Šeimininkai vienu metu pirmavo 3:2, o likus penkioms rezultatas buvo lygus (4:4). Per labai trumpą laiką kauniečiai pasiuntė į nokdauną gargždiškius ir per likusį laiką pelnę net keturis įvarčius, laimėjo rungtynes rezultatu 8:4.

Atsakomosios rungtynės vyks ateinantį savaitgalį. „Vikingai“ su FC „Turbotransfers“ sporto arenoje žais kovo 30 d., šeštadienį, nuo 19.30 val.

GYTIS RAMANAUSKAS