Paskelbtas Sportas

Šventinė plaukikų popietė

Pirmadienis, 17 December 2018 08:27 Parašė 

Šeštadienio popietę kūno kultūros ir sporto centro baseine šurmuliavo jaunieji plaukimo mėgėjai, kurie susirinko linksmai praleisti laiką baseine, susumuoti šiais metais pasiektus rezultatus, pasidžiaugti pirmaisiais jaunųjų plaukikų žingsniais baseine.

Šventinėje sueigoje dalyvavo 21 jaunasis plaukikas ir 14 sportininkų, kurie atstovauja Jonavos plaukikų-povandenininkų rinktinę. Vaikai ir jų tėveliai stebėjo geriausių Lietuvos plaukimo su plaukmenimis sportininkų pasirodymus. Savo meistriškumą demonstravo sportininkės iš Kauno, sporto meistrė, keturiskart Lietuvos jaunučių plaukimo su plaukmenimis čempionė Selina Čepaitė ir tarptautinės klasės sporto meistrė, įvairių pasaulinių varžybų prizininkė bei šalies čempionė Diana Žalionytė. Abi merginas treniruoja anksčiau geriausia sportininke buvusi Lina Pleskytė-Zimkevičienė, kuri ne kartą garsino Lietuvos vardą pasaulyje. Norisi tikėti, kad ši gabi trenerė paruoš ne vieną jonavietį sportininką, kurie savo rezultatais garsins ne tik pačią Jonavą, bet ir Lietuvą visame pasaulyje.

Kalėdinėje plaukikų popietėje lankėsi ir rajono meras Eugenijus Sabutis, kuris pasidžiaugė ne tik jaunųjų plaukikų entuziazmu, bet ir įspūdingais šių metų rezultatais. Pasak šios šventinės aplinkos organizatorės, trenerės Virginijos Juodeikienės, jaunosios sportininkės šiais metais pasiekė labai daug, vien prisiminus pelnytus medalius akvatlono „Pasaulio taurės“ varžybose, kurios vyko Izraelyje.

J. Vareikio progimnaziją, Jonavą bei šalį garsino sesutės Martyna ir Viktorija Petraškaitės, Lietavos pagrindinės mokyklos moksleivė Augusta Chlomko, R. Samulevičiaus progimnazijoje besimokanti Oresta Korolkovaitė, kuri puikia atstovauja Jonavos plaukimo su plaukmenimis rinktinę įvairiose Lietuvos varžybose. Be jų, savo sugebėjimais jau dalinasi Daumantas Juzėnas, Monika Juzėnaitė, Erikas Vaškevičius, Valentinas Sidorovas, Deimantas Eidukaitis.

Trenerė pasidžiaugė ir mažųjų plaukikų rezultatais. „Nors jie dar tik žengia pirmuosius žingsnius, bet R. Samulevičiaus mokykloje besimokanti Gerda Korolkovaitė ir Jonavos pradinės mokyklos moksleivis Aleksandras Juška, vaikų varžybose jau turi patirties, - optimistiškai kalbėjo tarptautinės kategorijos trenerė, Lietuvos povandeninės sporto federacijos viceprezidentė V. Juodeikienė. - Nors jiems dar tik po aštuonerius metus, bet jau dabar galime įžvelgti teigiamų rezultatų“.

Juška yra E. Vaškevičiaus mažasis broliukas, kuris eina vyresniojo pėdomis. E. Vaškevičius Jonavą garsino įvairiose pasaulio taurės varžybose. Ne kartą pelnė sidabro ir bronzos medalius.

„Dabar Erikas ruošiasi baigti mokslus, todėl mažiau gali treniruotis. Visgi, jo broliukas Aleksandras sparčiai vejasi ir juk kažkam reikia palaikyti šeimos garbę“, - juokavo trenerė V. Juodeikienė.

Jauniesiems plaukikams šie metai buvo sėkmingi, todėl šie nusipelnė padėkų ir dovanų. Būtent šios šventės eigoje jas dovanojo meras E. Sabutis bei klubo „Hiperionas“ administracija. 

GYTIS RAMANAUSKAS