Paskelbtas Sportas

Šventiniame turnyre – brolių sėkmė

Antradienis, 02 January 2018 11:30 Parašė 

Dar 2014 metais Jonavos lauko teniso entuziastas Andrius Kupčiūnas įsteigė taurę, dėl kurios kovojo rajono šios sporto šakos puoselėtojai. Tuomet turnyro dvejetų varžybose nugalėtoju tapo pats A. Kupčiūnas kartu su Aivaru Sakalausku.

Nuo to laiko varžybos buvo primirštos ir po kelerių metų jos vėl atnaujintos. J. Ralio gimnazijos sporto salėje vėl vyko dvejetų kviestinės varžybos. Šiemet kalėdiniame turnyre dalyvavo trys dvejetai.

Ratų sistema varžėsi sūnus ir tėvas, Aivaras bei Domantas Sakalauskai, broliai Arūnas bei Gražvydas Parėdniai, o taip pat Maksimas Medvedevas su taurės steigėju A. Kupčiūnu.

Pirmajame susitikime A. Kupčiūnas/M. Medvedevas gan sunkiai 7/5, 6/4 įveikė Sakalauskus. Pastarieji iš karto žaidė antrąsias varžybas su Parėdniais. Šįkart intrigos nebuvo ir A. bei G. Parėdniai 6/1, 6/0 įveikė A. ir D. Sakalauskus.

Paskutinis susitikimas jau buvo kaip ir finalas, nes laimėtojai iš karto tapo pajėgiausiais šiame turnyre. Finalas buvo vertas to vardo, nes prireikė visų trijų setų. Po dramatiškos ir įtemptos kovos Parėdniai 2/6, 7/5, 11:9 įveikė A. Kupčiūno/M. Medvedevo duetą bei iškovojo pereinamąją taurę.

Varžybų organizatoriai dėkingi J. Ralio gimnazijos direktoriui Arūnui Rimkui už galimybe naudotis sporto sale.

GYTIS RAMANAUSKAS