Paskelbtas Sportas

Po pergalingų išvykų – grapplingo varžybos Jonavoje

Pirmadienis, 03 April 2017 08:40 Parašė 

Neseniai vienu metu vyko keli kovos menų čempionatai, į kuriuos pasirinktinai turėjo vykti sporto klubo “Faiteris” (vadovas Arnoldas Lukošiūnas) atstovai. Visgi, šio klubo kovotojai pasidalino į dvi komandas ir vieni dalyvavo Latvijos sostinėje Rygoje vykusiame šios šalies čempionate, o kiti dalyvavo Lietuvos moksleivių MMA mėgėjų čempionate, kuri vyko Prienuose. Abejuose čempionatuose klubo sportininkai iškovojo medalius.

Rygoje Rokas Karoblis kelis kartus pasiuntęs varžovus į nokdauną, pateko į pusfinalį. Pusfinalyje teko kovoti su Baltarusijos sportininku. Kova buvo apylygė ir teisėjai turėjo nuspręsti, kam atiduoti pergalę. Išsiskirus teisėjų nuomonei, pergalę atidavė Baltarusijos atstovui. R. Karoblis iškovojo trečiąją vietą.

“Gal tam sprendimui įtakos turėjo ir tai, kad iš trijų teisėjų, du – baltarusiai, savo įspūdžiais dalinosi klubo vadovas A. Lukošiūnas. - Na nieko nepadarysi, jeigu norime tapti čempionais, reikia kovoti taip, kad teisėjams nekiltų jokių abejonių, kad mes nugalėjom. Yra sakoma, kad išsakyti žodžiai, daug kartų įgarsintos mintys – materializuojasi”.

Taip ir nutiko, kai kitas SK “Faiteris” sportininkas, jonavietis Denis Fediuškin, sukovojo, būtent taip, jog visiems viskas buvo aišku jau po pirmųjų raundu. Šis atletas visas čempionato kovas baigė pirmame raunde, pasiųsdamas savo varžovus į nokdaunus, nokautus bei tapo nugalėtoju.

Tuo tarpu kita komanda varžėsi Prienuose vykusiame Lietuvos moksleivių MMA mėgėjų čempionate. Jame SK “Faiteris” sportininkai turėjo ir pergalių džiaugsmo, ir nusivylimo kartėlio.

“Nojus Rimdeika, jauniausias ir linksmiausias mūsų komandos narys iškovojo trečią vietą, pusfinalyje padaręs vieną klaidelę turėjo pripažinti varžovo pranašumą. Buvo labai apmaudu, Nojus net išspaudė ašarą. Bet kovoje dėl trečiosios vietos, pasirodė puikiai . Atlikęs kelis stiprius smūgius, ir varžovui suklupus, Nojus nesustojo bei kovai perėjus į parterį, pergalę pelnė atlikęs skausmingą smaugimą. Tad save reabilitavęs po nesėkmės, vėl lakstė po renginį laimingas”, - M. Rimdeikos pasirodymą aptarė A. Lukošiūnas.

Kitas SK ,, Faiteris'' kovotojas Mantas Rimeika tapo pirmos vietos laimėtojų. M. Rimeika ilgą laiką nesportavo, turėjo kojos traumą ir mėnesi gydėsi. Tik pradėjus sportuoti, po poros savaičių suskaudo riešą, tad dar mėnesį gydėsi jo uždegimą. Sugrįžęs į treniruotes, nutarė važiuoti į varžybas, nors treneriai įspėjo Mantą, kad nesiruošus važiuoti į varžybas rizikinga. Visgi, Mantas labai pasiilgęs varžybų nutarė dalyvauti, sakydamas, kad jeigu ir nelaimės, tai nors patirties pasisems.

Kol gydėsi traumą, praleido kelis turnyrus. Tačiau Mantas turi tikrą kovotojo charakteri ir dabar tai įrodė dar kartelį. Finale varžovą įveikti nereikėjo nė pusės minutės.

“Visi džiaugiamės šiais SK “ Faiteris” sportininkų pasiekimais. Tiems, kam nepavyko iškovoti medalių, irgi noriu padėkoti už tai, kad stengiasi, kad renka patirtį, kad atstovaują klubą. Didžiausias pamokas gauname būtent iš pralaimėjimų. Treniruokitės, kovokite, dalyvaukite ir ateis jūsų laikas nugalėti, - rezultatai džiaugėsi ir patarimais pasidalino klubo vadovas.

Linkint sėkmės sporto klubui „Faiteris“, reikia paminėti ir tuos žmones, kurie labiausiai prisideda prie sportininkų pergalių: Arnoldui Lukošiūnui, Matui Vaicekauskui, Tomui Svirskiui.

Jau šią savaitę sporto klubas „Faiteris“ ir Lietuvos grapplingo federacija Jonavoje organizuoja Jonavos atvirą grapplingo imtynių čempionatą, kurio globėjas yra laikinasis rajono meras Eugenijus Sabutis, o partneriai: Jonavos Kūno kultūros ir sporto centras bei sporto arena. Į šį nuostabų renginį įvairių kovų menų gerbėjai kviečiami balandžio 8 d., šeštadienį. Varžybos Jonavos sporto arenoje prasidės nuo 12.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS