Paskelbtas Sportas

Achemiečių sporto žaidynėse – kovos prie teniso stalų

Pirmadienis, 20 March 2017 08:59 Parašė 

Dešimtmetį švenčiantis sporto klubas „Achespo“ toliau skatina koncerno „Achemos grupė“ įmonių ir organizacijų darbuotojus sportuoti bei burtis į komandas bei ne tik turiningai praleisti laisvalaikį, bet ir sudalyvauti įvairių sporto šakų varžybose. Būtent SK „Achespo“ suvienija sporto mėgstančius darbuotojus į chemikų sporto žaidynes. Darbuotojai sporto varžybose gali atstovauti tik už savo darbovietes ir organizacijas, išskyrus krepšinio varžybas 3x3 senjorai 40+ (jei komanda yra jungtinė – nereitinguojama).

AB ,,Achema” darbuotojai atstovauja cechus, filialus, kuriuose dirba bei įmonėje veikiančias profesines sąjungas.

Pastaruoju metu sporto mėgėjai ir entuziastai buvo pakviesti sudalyvauti stalo teniso turnyre, kuris skirtas sporto klubo dešimtmečiui paminėti. Ta proga buvo įsteigtos ir taurės. Pirmiausia stalo teniso mėgėjai varžėsi pirmosios lygos (20 dalyvių) turnyre, kurio du geriausi žaidėjai pateko į aukščiausios lygos kovas.

Aukščiausioje lygoje varžėsi 13 stalo tenisininkų, kurie grumėsi Kūno kultūros ir sporto centro stalo teniso salėje. Pirmiausia achemiečiai, sporto mėgėjai susigrūmė pogrupiuose, kuriuose ėmė aiškėti turnyro lyderiai. Atkrintamosiose varžybos parodė, kad šioje sporto šakoje nebuvo privalumas lytis, nes žaidimo kokybė įrodė Arūnės Mencevičienės pajėgumą. Ši žaidėja į finalą pateko su Artūru Kisieliumi, kuris šventė pergalę rezultatu 3:1 bei pakartojo praėjusių metų rezultatą. Kovoje dėl trečiosios vietos užfiksuotas dar atkaklesnis žaidimas. Viktor Lesiv tik po penkių setų kovos 3:2 įveikė Saulių Valkauską ir tapo trečiosios vietos laimėtoju.

Kadangi turnyre varžėsi tik dvi moterys, tai jos ir išsiaiškino, kuri pajėgiausia moterų grupėje. Jau minėtoji A. Mencevičienė įrodė, kad yra pajėgi varžytis ir tarp vyrų. Tad be didesnio vargo įveikė Birutę Daškevičienę.

Stalo teniso turnyras finišavo dvejetų dvikovomis. Šiose varžybose nedalyvavo A. Mencevičienė, kuri galėjo pasidabinti ir trečiu medaliu. Tačiau asmeninėse varžybose nugalėtoju tapęs A. Kisielius dar kartą pasiekė aukščiausių rezultatų. Duete su B. Daškevičiene savo pogrupyje įveikė visus varžovus ir finale „sausu“ rezultatu pranoko Sergejaus Raskazovo ir Dariaus Malcevičiaus dvejetą. Trečiąją vietą iškovojo S. Valkausko ir Donato Basčiulio dvejetas.

Po varžybų vyko apdovanojimų ceremonija, kurioje sporto klubo „Achespo“ pirmininkas Alvydas Strazdas nugalėtojus bei prizininkus apdovanojo klubo atminimo dovanėlėmis ir originaliomis taurėmis.

GYTIS RAMANAUSKAS