Paskelbtas Futbolas

R. Poškus: „Varžovai žaidė čempioniškai, o savo žaidėjams didelių priekaištų neturiu“

Pirmadienis, 24 October 2016 09:08 Parašė 

Po pralaimėjimo 1:4 (0:2) šalies čempionui Vilniaus „Žalgiriui“ Jonavos „Lietavos“ žaidėjai neslėpė nusivylimo, tačiau ekipos vyr. strategas Robertas Poškus didelių priekaištų savo auklėtiniams neturėjo.

Po susitikimo „Lietavos“ vyr. treneris pasveikino vilniečius su pelnyta pergale ir beveik užsitikrintu titulu.

„Žalgiris“ žaidė čempioniškai. Mano vaikinai šiandien darė klaidų, bet buvo susikaupę, atsidavę ir atrodė daug geriau nei praėjusią savaitę rungtynėse su „Stumbru“. Varžovai yra galinga komanda, turi daug lygiaverčių žaidėjų, šiandien jie tikrai buvo galva geresni už mus, jų pergalė yra pelnyta. Noriu pasveikinti su trimis taškais ir beveik jau galiu pasveikinti su čempionų titulu“, – po rungtynių sakė R. Poškus.

Strategas patikino, kad didelių priekaištų savo auklėtiniams neturi.

„Žinoma, nemalonu pralaimėti antras rungtynes iš eilės ir praleisti po keturis įvarčius. Tačiau praėjusią savaitę patys buvome dėl jų kalti, o šiandien varžovai sukūrė gražius įvarčius. Toks jau yra futbolas. Didelių priekaištų savo žaidėjams neturiu. Neįvyko jokia tragedija, keliame galvas aukštyn ir ruošiamės kovai dėl penktos vietos“, – teigė „Lietavos“ vyr. treneris.

Iš krašto gynėjo į krašto saugo poziciją pastumtas Lukas Miščiukas rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie vienintelio „Lietavos“ įvarčio. Žaidėjas neslėpė nusivylimo, tačiau teigė, kad komanda šiandien atrodė daug geriau nei prieš savaitę.

„Žinoma, nenorėjome pralaimėti, o tuo labiau tokiu rezultatu. Tačiau man asmeniškai šios rungtynės buvo geresnės nei prieš savaitę. Saugo pozicijoje, manau, iš manęs komandai yra daugiau naudos, todėl man žaisti čia labiau patiko nei gynyboje. Apskritai visai komandai šis mačas buvo geresnis nei su „Stumbru“. Buvome labiau užsidegę, susikoncentravę, ėjome į priekį. Varžovai – aukšto lygio, buvo labai sunku su jais žaisti, tačiau patys labiau stengėmės, atidavėme daug jėgų, galėjome pabaigoje ir daugiau įvarčių įmušti. Dabar galvojame tik apie pergalę kitą savaitę Kaune“, – kalbėjo „Lietavos“ saugas.

Po keitimo antrame kėlinyje pasirodęs puolėjas Rokas Krušnauskas susikūrė dvi geras progas.

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, tačiau po praėjusią savaitę įvykusio pokalbio rūbinėje padarėme išvadas ir šiandien lipome, bėgome iki paskutinių sekundžių. Galėjau įmušti du kartus. Pirmą kartą, kai pataikiau į „Žalgirio“ vartininką, galėjau sureaguoti ramiau ir perduoti kamuolį komandos draugui. O antrą kartą pataikiau į skersinį, šiek tiek per ilgai stovėjau baudos aikštelėje. Galbūt dėl to kaltas žaidybinės praktikos trūkumas. Vėliau komandos draugai taip pat galėjo dar labiau sušvelninti skirtumą, progų tikrai turėjome. Apskritai antras kėlinys buvo geresnis nei pirmas“, – sakė puolėjas.

Kitą savaitę, spalio 29 d., „Lietavos“ XXX ture lauks išvyka į Kauną, kur vyks tiesioginė kova dėl penktos vietos su vietos „Stumbro“ ekipa.

fkklietava.lt informacija