Paskelbtas Futbolas

Sezono pabaigos nelaukiantis Tv. Eliošius nori būti kuo naudingesnis „Lietavai“

Trečiadienis, 26 October 2016 12:27 Parašė 

Nelengvą sezoną išgyvenantis Jonavos „Lietavos“ saugas Tautvydas Eliošius po truputį atsigauna po raktikaulio traumos ir ketina savo klubui padėti kovoti dėl penktos „SMScredit.lt A lygos“ vietos.

Liepos mėnesį nuomos pagrindais iš Vilniaus „Žalgirio“ prie Jonavos klubo ir jame rungtyniaujančio brolio Tado prisijungęs futbolininkas sužaidė aštuonis mačus, atliko du rezultatyvius perdavimus ir tik pradėjęs įsivažiuoti patyrė dešiniojo raktikaulio traumą. Tautvydas rugsėjo viduryje nesėkmingai griuvo rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“. Prieš tai būdamas Lietuvos čempionų gretose saugas negaudavo pakankamo žaidybinio laiko, tad trauma, pasak žaidėjo, jį išties išmušė iš vėžių.

„Blogai griuvau ant žemės, raktikaulis pakilo ir nuplėšė kelis raiščius. Tuomet buvau tik pajutęs savo žaidimą ir pripratęs prie komandos. Rezultatai buvo neblogi, buvo graži nepralaimėtų mačų serija. Atrodo, viskas ėjosi gerai ir ši trauma išmušė iš vėžių, buvo labai ne laiku“, – kalbėjo neseniai su komanda pradėjęs treniruotis Tv. Eliošius.

Tai buvo nemenkas smūgis ir taip neilgą žaidėjų suolelį turinčiai „Lietavos“ komandai, tuo labiau, kad traumas patyrė dar du lyderiai: puolėjas Laurynas Stonkus ir krašto gynėjas Julius Aleksandravičius.

„Esame trys komandoje iškritę. Juliaus Aleksandravičiaus trauma rimčiausia, Laurynas Stonkus jau pradėjo daryti pratimus pėdai. Šiek tiek jį pakonsultuoju, nes anksčiau buvau patyręs panašią traumą. Pats daugiau nei tris savaites vaikščiojau su įtvaru. „Lietavos“ rungtynių stebėjimas buvo pagrindinė pramoga, nes su įtvaru buvo sunku judėti, buityje turėjau apsieiti tik su kaire ranka, net miegoti negalėjau, buvo nelengva“, – pasakojo saugas.

Visgi Tv. Eliošius jau pradėjo treniruotis ir į komandą grįžta tada, kai jo labiausiai reikia. Sezonui artėjant į pabaigą, „Lietava“ įnirtingai kovoja dėl penktos lygos vietos. Ekipos vyr. treneris Robertas Poškus šį savaitgalį žaidėją kelioms minutėms išleido rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“.

„Po įtvaro nuėmimo tik dabar po truputį pradedu treniruotis. Labai laukiau, kada galėsiu bent pabėgioti. Tiesa, treniruotis dar negaliu visa jėga, reikia vengti fizinio krūvio. Dar juntu traumos padarinius, turiu pasisaugoti. Taip pat su mūsų kineziterapeutu Martynu Norvilu papildomai darau rankos stiprinimo pratimus. Nesu visiškai pasiruošęs žaisti visų rungtynių, reikia atgauti formą. Šią savaitę jau treniruosiuosi visu pajėgumu. Kiek įmanoma bandysiu padėti, dabar laukia susitikimai su stipriausiomis lygos komandomis. Nežinau, kokia bus mano forma, bet noriu būti kuo naudingesnis klubui“, – teigė žaidėjas.

Tv. Eliošiaus mintyse šiuo metu tik sėkminga sezono pabaiga su klubu. Tiesa, žaidėjas atostogų šiemet visai nelaukia.

„Esame penktoje vietoje ir stengsimės ją išsaugoti bei kovoti tik dėl pergalių. Net ir jei ir pavyktų užsitikrinti penktą vietą, neketiname sustoti ir galvoti apie uždarymo šventę. Siekiame sėkmingai iki paskutinių rungtynių užbaigti sezoną ir tik tada eiti atostogauti. Tiesa, šį sezoną aš atostogų turėjau pakankamai, todėl nei jų, nei sezono pabaigos visai nelaukiu. Šiemet turėjau per daug pertraukų“, – sakė Tv. Eliošius.

Šį savaitgalį, spalio 29 d., Jonavos klubas (5 vieta, 29 taškai) Kaune susitiks su dar šį sezoną neįveiktu „Strumbru“ (6 vieta, 27 taškai).

fklietava.lt