Paskelbtas Laisvalaikis

Apsauginės plėvelės telefonams: Kaip išsirinkti?

Penktadienis, 26 April 2024 00:12 Parašė 

Apsauginė plėvelė užtikrina telefono ekrano apsaugą nuo dužimo ir įbrėžimų. Dėl to galite ne tik prailginti išmaniojo telefono tarnavimo laiką, bet ir išlaikyti pirminę jo išvaizdą -  telefonas atrodys kaip naujas net ir po ilgo naudojimo.Apsauginė plėvelė yra praktiškai nematoma ir netrukdo kasdieniam prietaiso naudojimui. Į ką turėtumėte atsižvelgti renkantis ją savo telefonui?

Telefono plėvelės tipai

Šiandien mūsų mobilųjį įrenginį galima apsaugoti:

  • polikarbonato plėvele – tai populiariausias telefono naudotojų pasirinkimas. Ji gerai apsaugo nuo purvo ir dulkių, įbrėžimų ir vidutiniškai - nuo ekrano sudužimo.
  • hibridine plėvele – ji didele dalimi apsaugo telefoną nuo stiklo dužimo, bet mažiau - nuo įbrėžimų.
  • hidrogelio plėvele - šio tipo ekrano apsauga turi išorinę dangą, pasižyminčią elektrostatinėmis savybėmis, kurios veiksmingai atstumia dulkių daleles. Dėl unikalios termoaktyvios formulės ji taip pat apsaugo nuo įbrėžimų - nedideli įbrėžimai veikiami karščio savaime išnyksta nuo šios plėvelės paviršiaus. Stiprumas ir apsaugos lygis prilygsta grūdintam stiklui.
  • TPU plėvele (termoplastine) – ji taip pat naudojama telefonų dėklams ir yra labai atspari deformacijoms ir įbrėžimams. TPU gerai sugeria smūgius, todėl didele dalimi apsaugo ekraną nuo sudužimo. Kaip ir hidrogelio bei hibridinės plėvelės, ji nepasiduoda aukštai temperatūrai ar smūgiams, todėl nereikia baimintis, kad pradės trupėti, raukšlėtis ar luptis.
  • grūdintu stiklu – jis yra storesnis, todėl lengvai priglunda prie telefono paviršiaus. Didelis trūkumas yra trupėjimas kampuose. Tačiau, nepaisant to, tai yra labai geromis apsauginėmis savybėmis pasižyminti danga. Ji veiksmingai apsaugo nuo kritimo ir įbrėžimų, be to, ją galima naudoti kelis kartus. Nedidelė problema gali būti pirštų atspaudai, tačiau šiuolaikiniai grūdinti stiklai turi oleofobinę dangą, kuri neleidžia susidaryti šios rūšies nešvarumams ir kartu pagerina ekrano matomumą.

Kuri telefono plėvelė bus geriausias pasirinkimas?

Pirkdami apsauginę plėvelę atkreipkite dėmesį į šiuos elementus:

  • Pritaikymas prie ekrano. Dėl šios priežasties neverta pirkti universalių modelių, o tik pritaikytus konkrečiam išmaniojo telefono modeliui. Geriausia telefono plėvelė yra ta, kuri puikiai priglunda, nieko neuždengia ir niekur neišsikiša.
  • Pagaminimo kokybė. Galite lengvai pajusti, ar medžiaga, iš kurios pagaminta plėvelė, yra tinkamos kokybės. Gera apsauginė plėvelė yra pakankamai stora ir lengvai prilimpa. Prasta ji ne tik nepakankamai apsaugo, bet ir gali iškraipyti ekrano spalvas bei pabloginti matymo kampą.
  • Kaina. išmaniųjų telefonų apsaugos plėveles galima įsigyti vos už kelis eurus, tačiau labai maža kaina yra rimtas įspėjamasis signalas. Geriau rinktis aukštesnės kokybės gaminius, kurie padidins apsaugą ir naudojimo patogumą.