Paskelbtas Laisvalaikis

Greito paspirtuko išskirtinumas

Penktadienis, 26 April 2024 00:14 Parašė 

Dėl spartaus visuotinio atšilimo kylant vandenynų lygiui, padidėjo informuotumas apie tvaraus ir ekologiško gyvenimo būdus. Elektroniniai paspirtukai - tai technologinė pažanga, kuri tapo patikima ir pageidaujama transporto priemone. Šie paspirtukai ypač užkariavo verslo pasaulį, nes žmonės juos labai renkasi kasdienėms kelionėms į darbą ir atgal.

Tačiau dėl didėjančių elektrinių paspirtukų pardavimų daugybė prekių ženklų prekiauja e. paspirtukais su pažangiomis funkcijomis. Todėl labai svarbu įvertinti ir suprasti esmines elektrinio paspirtuko savybes. Tad, kokie yra greitų paspirtukų išskirtinumai?

  • Nuvažiuojamas atstumas

Jei planuojate važinėti savo paspirtuku valandų valandas be sustojimo, tuomet baterijos talpa turėtų būti labai svarbi priimant sprendimą dėl pirkimo. Jei jums reikia patvaraus elektrinio paspirtuko, skirto važinėti į darbą ir atgal, pakankamai gerai gali pasiteisinti vidutinės klasės paspirtukai, kurie leidžia nuvažiuoti iki 30 km. Jei reguliariai važinėjate lygiais keliais ir retkarčiais nedidelėmis įkalnėmis, jūsų kelionės poreikius gali patenkinti 250 vatų variklis.

  • Baterija

Dauguma greitų elektrinių paspirtukų turi akumuliatorių, sudarytą iš ličio jonų elementų. Akumuliatoriai vertinami ir matuojami vatvalandėmis (sutrumpintai Wh), kuriomis matuojama jų talpa. Akumuliatoriaus talpa yra svarbus veiksnys, lemiantis elektrinio paspirtuko veikimo spartą. Įprasto biudžetinio paspirtuko talpa gali būti apie 250 vatvalandžių, o aukščiausios klasės paspirtukų talpa gali siekti beveik 3 000 vatvalandžių.

  • Didžiausias rekomenduojamas svoris

Visuose paspirtukuose nurodomas didžiausias rekomenduojamas svoris, todėl, jei perkate paspirtuką neignoruokite jo. Ribos nustatytos ne be priežasties, o jas reguliariai viršijant galima sugadinti sudedamąsias dalis ar net patį paspirtuką. Greiti paspirtukai pasižymi itin dideliu apkrovos pajėgumu – jie gali atlaikyti iki 120 kg.

  • Tvirti stabdžiai

Bet kuriai kelyje važiuojančiai transporto priemonei reikalingi stabdžiai. Be stabdžių jūsų įtaisas gali sukelti mirtinus incidentus, dėl kurių žūsta žmonės. Pasirūpinkite, kad jūsų greitas paspirtukas turėtų efektyviausius stabdžius, kad užtikrintumėte saugumą.

Priklausomai nuo gamintojo, galima rinktis iš keturių tipų stabdžių. Galimi elektriniai arba regeneraciniai stabdžiai, kojiniai stabdžiai, būgniniai stabdžiai ir diskiniai stabdžiai. Diskiniai stabdžiai yra populiariausi, nes jie yra patikimi ir veiksmingi. Juos galime rasti visuose kokybiškiausiuose modeliuose. Jei jūsų biudžetas ribotas, galite rinktis elektroninius stabdžius, kuriems padeda kojinis stabdys. Tokie stabdžiai gali veikti bet kokioje vietovėje ir bet kokiomis oro sąlygomis.

  • Apšvietimas ir indikatoriai

Važiuojant paspirtuku labai svarbu išlikti saugiam. Rekomenduojama rinktis greitą paspirtuką su įmontuotais žibintais ir galbūt net šviesą atspindinčiais lipdukais.

Dauguma paspirtukų turi bent vieną LED priekinį žibintą ir stabdžiais įjungiamą galinį žibintą.