Paskelbtas Renginiai

Šventė-konkursas „Trenk polkutę!“

Antradienis, 23 April 2024 11:16 Parašė 

Balandžio 20 d. Jonavos kultūros centro Kulvos filiale nuaidėjo Jonavos rajono folkloro kolektyvų bei pavienių atlikėjų šventė „Trenk polkutę!“

Kurios pradžioje po įdomios įžangos ir pasakojimo apie polką vedėjos Laurita Puškova ir Simona Koženiauskaitė pakvietė į sceną svečius – kultūros centro vaikų folkloro ansamblį „Ramtatukai“ (vadovė Loreta Ratautienė). Kolektyvas pristatė programą „Tu girela, tu žalioji“, su kuria šiemet dalyvaus Dainų šventėje. Per šventės atidarymą taip pat svečio teisėmis puikiai pasirodė Jonavos kultūros centro folkloro ansamblis „Laduta“ (kuris irgi yra Dainų šventės dalyvis). Publikai ypač patiko šio kolektyvo vadovo Vito Ilekio pritarimas dūdmaišiu. Be to, čia viešėjo ir LR Seimo narys Eugenijus Sabutis bei Jonavos rajono savivaldybės tarybos narė Karolina Petrenčiuk-Naujokienė. Svečiai pasidžiaugė, kad šįsyk į renginį atvyko itin daug žiūrovų ir visiems palinkėjo puikios nuotaikos.

Renginio vedėjoms pristačius vertinimo komisijos narius (V. Ilekį, V. Degutienę, pirmininkę L. Ratautienę) ir paaiškinus renginio nuostatus paskelbta konkursinė dalis. Dalyviai dėl prizinių vietų varžėsi dviejose (pavienių atlikėjų, tradicinės bei liaudiškos muzikos kapelų) kategorijose. Publika negalėjo nepastebėti visų atlikėjų talento ir pastangų, taigi per visus pasirodymus nuolat buvo pritariama ir žiūrovų plojimais. Po konkurso komisijai skaičiuojant balsus koncertavo kiti svečiai – šiemet Dainų šventėje dalyvausiantys kultūros centro kolektyvai: „Jandrelė“ (vad. D. Janionė) ir „Kraitė“ (vad. L. Ratautienė), „Lėtaukėla“ (vad. L. Dobrovolskienė), „Drobulė“ (vad. V. Degutienė).

Suskaičiavus vertinimo komisijos skirtus balus, scenoje paskelbti rezultatų ir pasisakyti pakviestas ir renginio puoselėtojas Jonavos kultūros centro direktorius Sergejus Jefimenka. Vadovas ekspromtu originaliai ir šmaikščiai apibendrino renginį paminėdamas, kad Seimo nariui E. Sabučiui pažadėjo šokius ir pasiteiravo, ar būtų galimybė dabar čia visiems norintiems kartu pašokti liaudies šokį „Malūnėlis“. Pritariant muzikantams ir dalyvaujant žiūrovams įvyko ši graži baigiamoji konkurso dalis.  

Taigi po renginio visi kolektyvai ir pavieniai atlikėjai gavo dovanų  šakočius, o žiūrovai iki savo mašinų keliavo su plačiomis šypsenomis. Prizines vietas laimėjo ir padėkos raštai įteikti armonikininkei Laimai Dobrovolskienei (III vieta) ir Danieliui Jokubauskui (II vieta). Tarp armonikininkų nugalėtoju pripažintas Bronius Kaminskas (I vieta). Liaudiška kapela „Širvinta“ (vadovė L. Dobrovolskienė) atliko programą „Kol giria žaliuos – tol dainos skambės“ ir laimėjo II vietą. Tradicinės bei liaudiškos muzikos kapelų kategorijoje I vietą pelnė liaudiškos muzikos kapela „Varpena“ (vadovė D. Janionė).

Tekstą parengė etnokultūros specialistė-režisierė Svetlana Izajeva 

JKC nuotr.