Paskelbtas Renginiai

16-tasis rajoninis šaškių turnyras „Baltieji pradeda“

Ketvirtadienis, 18 April 2024 16:41 Parašė 

Kaip ir kasmet, tradiciškai, balandžio mėnesį geriausiai šaškėmis žaidžiantys rajono įstaigų penkiamečiai-šešiamečiai ir priešmokyklinukai susirenka lopšelyje – darželyje „Saulutė“ pasimatuoti jėgas turnyre „Baltieji pradeda“. Šįkart – tai 16-tasis rajoninis šaškių turnyras, sukvietęs 52 dalyvius iš įvairių rajono įstaigų: lopšelių – darželių „Bitutė“, „Dobilas“, „Lakštingalėlė“, „Pakalnutė“, „Saulutė“, „Žilvitis“, Ruklos Jono Stanislausko mokyklos – daugiafunkcio centro skyriaus „Pušaitė“, Justino Vareikio ir Raimundo Samulevičiaus progimnazijų, „Neries“ pagrindinės mokyklos.

Prieš puolant varžytis, pirmiausia pasisveikiname su varžovu, parodydami, kad susitikome draugiškam turnyrui ir siekiame doro rungtyniavimo. Juk visi, susirinkę į turnyrą jau yra šaškių žaidimo žvaigždės savo darželiuose ir mokyklose. Svečiams nuotaikingą dainą apie žvaigždes skyrė Viktorija ir Gustas, mėgindami padrąsinti ir palinksminti prieš gana sudėtingą išbandymą. Rungtyniavimas vyko dviejose amžiaus grupėse – penkerių – šešerių metų ir priešmokyklinio amžiaus. Turnyro metu dorą rungtyniavimą užtikrinti ir atsakyti į neaiškius klausimus pasiryžo teisėjos Rasa, Renata, Edita ir Oksana, o pats vyriausias ir pagrindinis šaškių žaidimo mylėtojas ir teisėjas Vilmantas Morkaitis narpliojo sudėtingiausius atvejus. Varžėmės kiek daugiau nei valandą laiko, išlaikydami draugišką, nors ir labai rimtą atmosferą. Gautus taškus suguldėme į asmenines rezultatų lenteles, skaičiavome ir bendrą įstaigos komandos rezultatą.

Tie, kas žaidžia šaškėmis, vysto loginį mąstymą, mokosi nuoseklumo, intuicijos, kūrybiškumo, treniruojasi sutelkti dėmesį, mokosi pripažinti ir analizuoti klaidas, ieškodami geriausio sprendimo. Šaškių žaidime dėl kitokio vyriško mąstymo,  įprastai geriau pasirodo vyrai ar berniukai. Nenuostabu, kad ir šiame turnyre keturis kartus daugiau dalyvavo berniukų, tačiau net tris pirmas vietas iš trylikos laimėjo mergaitės. Komandinėje įskaitoje iš 10 komandų, trečią vietą laimėjo lopšelio – darželio „Lakštingalėlė“ ugdytiniai, dėl antros vietos džiaugėsi turnyro šeimininkai – lopšelio – darželio „Saulutė“ komanda, o pirmoji, čempionų vieta atiteko lopšelio – darželio „Bitutė“ šaškininkams. Geriausiai šaškėmis žaidžiantys priešmokyklinukai susitiks respublikiniame šaškių turnyre lopšelyje – darželyje „Saulutė“ gegužės 16 dieną.  

Jonavos vaikų lopšelio – darželio „Saulutė“ direktorė Jelena Galvydytė