Paskelbtas Sportas

Bėgimo mėgėjai vėl lenktyniavo Velykiniame bėgime

Trečiadienis, 03 April 2024 11:26 Parašė 

Kaip ir kiekvienais metais Jonavoje vyksta įvairios bėgimo varžybos, kuriose dalyvauja nemažas būrys sporto mėgėjų. Jau tryliktąjį kartą Jonava pakvietė entuziastus į Velykinį bėgimą, kuris šįkart vyko balandžio pirmąją. Oras bėgikams šįkart buvo įspūdingas, todėl į mūsų miestą sugūžėjo gan didelis būrys sporto mėgėjų. Viso šiame bėgime dalyvavo net 259 sportininkai, kurie turėjo nemažą pasirinkimą įvairiuose atstumuose. Nuo pat mažiausio iki senjoro galėjo save išmėginti tik 500 m nuotolyje, o penkiolika bėgimo entuziastų pasišovė įveikti visą maratoną.

Patys mažiausieji dalyviai bėgo aplink Joninių slėnį ir įveikė 500 m. Čia tarp 2014-2015 metų gimimo grupės dalyvių tarp mergaičių nepralenkiama buvo jonavietė Emilija Stanislovaitė, nuotolį įveikusi per 02:05 min. Tuo tarpu šio amžiau berniukų tarpe triumfavo svečias iš Latvijos, Talsai miesto atstovas Martins Obolins (01:55 min.).

Visi kiti dalyviai grožėjosi Jonavos miesto tvenkiniais ir nuotolius įveiki aplink juos. 1,9 km atstumą įveikė 73 dalyviai, o čia varžėsi net ir svečiai iš Latvijos, Anglijos. Būtent merginų M13 grupėje antrąją vietą iškovojo Lilia Shkul iš Šefildo (Anglija), o vaikinų tarpe nugalėjo Markuss Abolins (Talsai, Latvija).

Visose kitose amžiaus grupėse ir atstumuose prizininkais tapo svečiai iš kitų miestų bei rajonų ir aišku, svečių šalių, nes šiame  bėgime jų buvo  ne vienas. Labiausiai sporto  mėgėjus galėjo sudominti pačių ištvermingiausių grupė. Penkiolika sportininkų pasiryžo įveiki visą maratoną (42 km ir 195 m). Tarp moterų konkurencijos nebuvo ir vienintelis moteris iš Vilniaus Lina Abromaitytė-Šmaižė lenktyniavo su vyrais ir siekė geriausio savo rezultato. Ši sporto mėgėja maratoną įveikė per 5 val. 11 min. ir 18 sek. Tarp visų dalyvių užėmė keturioliktąją vietą.

Apskritai maratone užtikrintai laimėjo vilkaviškietis Žydrūnas Stelmokas, nuotolį įveikęs per 03:06:09 ir septyniomis minutėmis aplenkė antrąją poziciją užėmusį Vadimą Makušiną iš Panevėžio (03:13:09). Trečią, prizinę, vietą užėmė Mindaugas Stiklickas iš Garliavos (03:25:39). Maratoną įveikė ir vienintelis jonavietis Saulius Litvinavičius. Šis bėginas nuotolį įveikė per 03:46:35 ir bendroje įskaitoje buvo septintas.

KĘSTUTIS PUTELIS