Paskelbtas Sportas

Po itin atkaklios kovos nusileista Kauno komandai. „Aušrinė-JSC“ iškovojo sidabrą

Trečiadienis, 03 April 2024 10:39 Parašė 

Praėjusią savaitę 2023-2024 metų Lietuvos moterų „TEIDA“ tinklinio čempionate vyko lemiamos kovos dėl apdovanojimų. Visi lemiami susitikimai vyko VDU Valdo Adamkaus sporto centre Kaune. Kaip kovos dėl trečiosios vietos, taip ir finalai buvo žaidžiami iki dviejų  laimėtų susitikimų.

Pirmąją dieną dėl trečiosios vietos. Lietuvos U-20 rinktinė po atkaklios kovos  3:1 įveikė Vilniaus Universitetą.

Sezono eigoje neatrodė, kad Jonavos „Aušrinė-JSC“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) gali rimčiau pasipriešinti TK „Kaunas-VDU“ ekipai.

Jonavos tinklininkės jau pirmosiose rungtynėse troško paneigti, kad šiame sezone „Aušrinė-JSC“ neturi jokių šansų pasipriešinti varžovėms. Nors pirmoji susitikimo dalis buvo klampi ir teko nusileisti kaunietėms (20:25), bet antrasis setas parodė, kad Jonavos tinklininkės atvyko kovoti dėl aukso. Šiame sete įsibėgėjusios jonavietės privertės nervintis ne tik žaidėjas, bet ir trenerius. Seto pabaigoje kaunietės dar mėgino kabinti šiame sete, bet Jekaterinos Kovalskajos rezultatyvus žaidimas leido „Aušrinei“ laimėti setą 25:18 bei atstatyti pusiausvyrą 1:1.

Tačiau, kaip parodė žaidimas kituose dvejuose setuose, nors ir nežymią, tačiau persvarą turėjo kaunietės, kurios ir laimėjo pirmąjį tarpusavio mačą rezultatu 3:1

 „Aušrinė-JSC“ komandai taškus pelnė: Danielė Kvedaraitė – 20, J. Kovalskaja – 18, Greta Mikoliūnaitė – 7, Iryna Jakutavičienė – 5, Emilija Barkauskaitė ir Augustė Danilovaitė – po 3, Emilija Želvytė – 2, Kamilė Stravinskaitė – 1.

Šeštadienį VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre paaiškėjo šio sezono Lietuvos moterų „TEIDA“ čempionato prizininkės ir nugalėtojos. Pirmiausia į aikštelę išbėgo dėl trečiosios vietos rungtyniaujančios komandos. Be didesnio vargo Lietuvos U-20 rinktinė 3:0 įveikė Vilniaus Universitetą bei tapo trečiosios vietos laimėtojomis.

Tuo tarpu vėl laukta itin atkaklaus finalo tarp Jonavos „Aušrinė-JSC“ ir TK „Kaunas-VDU“ komandų. Pirmajame mače jonavietėms dar pritrūko ir sėkmės, tad labai norėjosi tikėti, kad atsakomajame mače užvirs dar atkaklesnės rungtynės.

Šis susitikimas įnešė tikro tinklinio grožio, nes žiūrovui atkaklumas turėjo itin patikti. Sunku įsivaizduoti ką galėjo po dviejų setų jausti kaunietės, nes Jonavos tinklininkės sužaidė taip užtikrintai, kad pirmavo 2:0 ir visiškai užspeitė varžoves į kampą.

Po dviejų setų Jonavos ekipa pirmavo jau 2:0. Ar galėjo būti dar geriau?... „Aušrinė-JSC“ tinklininkės pasijuto ant bangos ir tęsė tokį pat žaidimą. Pirmaudamos 10:7, jonavietės stabtelėjo. Kitaip sakant, Kauno tinklininkėms nebuvo kur trauktis, nes klysti nebegalėjo. R. Strelkauskaitė buvo priversta prašyti pertraukėlę, kai varžovės greitai pakreipė seto eigą (10:12). Nuo šio  momento žaidimas ėmė slysti iš po kojų  (13:18). Aišku, jonavietės dar kartą pademonstravo valią ir charakterį bei sumažino atsilikimą iki minimumo (21:22, 22:23). Buvo galimybė stebuklingai baigti ir trečiąjį setą. Jonavos žaidėjos išlygino rezultatą 23:23, bet lemiamos klaidos neleido tai padaryti (23:25).

Viskas nusikėlė į ketvirtąjį setą. Nors seto pradžioje nedidelę persvarą turėjo kaunietės, bet Jonavos tinklininkės palaikomos sirgalių vėl pradėjo demonstruoti užtikrintą žaidimą (12:10). Visgi, kuo toliau, tuo jėgos ėmė sekti ir varginti papildomi setai. Jonavietėms tapo sunku išvengti daugiau klaidų, o varžovės tuo pasinaudojo ir jau pirmavo 15:18. Jonavos žaidėjos sukaupė visas jėgas ir šovė, kaip iš patrankos. Rezultatą ne tik išlygino, bet ir persvėrė (19:18). Prasidėjo dar vienos taškų lenktynės. Labai  nesėkminga buvo trečiojo seto pabaiga. Pasirodo, Jonavos tinklininkėms ir pabaiga ketvirtojo tapo panašiu prakeiksmu. Vėl reikalinga buvo pertraukėlė atsiliekant 20:22, bet išsigelbėti nepavyko (22:25). Prireikė lemiamo, penktojo, seto.

Taškas į tašką vyko ir paskutinis setas. Pirmaujančios ekipos vis keitėsi. Setui besibaigiant jonavietės vėl demonstravo valią ir pirmavo 12:11, vėliau jau – 13:11, 14:11. Ir štai, pergalė 15:12. Mačas laimėtas 3:2! Fantastika!

Prireikė to vadinamojo „auksinio“ seto, nes pirmąjį susitikimą  buvo laimėjusios kaunietės (1:3).

Abiejų ekipų tinklininkės jau jautė didelį nuovargį, bet reikėjo išsiaiškinti, kuri ekipa taps čempionėmis. Ir atrodo, taip nedaug trūko Jonavos komandai. Šiam „auksiniui“ setui įpusėjus taškus geriau rinko Kauno ekipa (6:9, 6:13). Situacija tapo kritine. Atsitiesti nebepavyko – 7:15...

„Aušrinė-JSC“ komandai taškus pelnė: D. Kvedaraitė ir J. Kovalskaja – po 19, G. Mikoliūnaitė – 15, I. Jakutavičienė – 11, Emilija Mukaitė – 8, A. Danilovaitė – 5.

Reikia padėkoti Jonavos tinklininkėms ir trenerei Raimondai Strelkauskaitei už puikią kovą ir iškovotus sidabro medalius.

KĘSTUTIS PUTELIS