Paskelbtas Futbolas

Įvarčių gausa pažymėta sunkoka „Vikingų“ pergale

Pirmadienis, 27 November 2023 12:46 Parašė 

Praėjusią savaitę 2023-2024 metų Lietuvos futsal A lygos čempionate sužaisti devintojo turo susitikimai. Užtikrintai antroje vietoje įsitvirtinę Jonavos „Vikingai“ (treneris Aleksandras Danylenko) viešėjo Vilniuje, kur varžėsi su paskutinėje vietoje esančiu „Širvintai-VGTU Vilkai“ klubu. Norėjosi lengvu rungtynių ir užtikrintos pergalės, bet šįkart autsaideriai parodė charakterį  ir jonaviečiams teko paplušėti, norint įsirašyti eilinius tris taškus.

Sunku patikėti, bet abi komandos rungtynes pradėjo visiškai be gynybos ir kiekvienas smūgis buvo verčiamas įvarčiais. Per aštuonias minutes komandos sumušė net 6 įvarčius. Ketvirtąją minutę pirmąjį susitikimo įvartį įmušė Jonavos komandos kolumbietis Hernandez Silva Francisco Stiven, bet vėliau per šeštąją minutę varžovai išlygino rezultatą, o per kelis epizodus ukrainietis Viktor Kravtsov ir Gytis Vasylius leido „Vikingams jau pirmauti 3:1. Jonavos futbolininkai labai greitai gavo tokio šalto dušo, kad jau turėjo kapstytis iš pralaimėjimo. „Širvintos-VGTU Vilkai“ ekipos žaidėjai išlygino rezultatą, o pirmajame kėlinyje pasiekę dar vieną įvartį, netgi pirmavo 4:3.

Po pertraukos „Vikingai“ jau turėjo imtis radikalių permainų, nes toks žaidimas tikrai netenkino. Jonaviečiai jau rungtyniavo su nuostoliais, nes už antrą įspėjimą, iš aikštelės buvo pašalintas ukrainietis Maksym Avetysian.

Tik prasidėjus antrajai žaidimo pusei viskas prasidėjo nuo nulio, nes V. Kravtsov tiksliu smūgiu atstatė pusiausvyrą (4:4). Tuo metu žaidimas tapo daugiau grubesnis. Dar viskas paaštrėjo, kai 30 min Paulius Osauskas pagaliau išvedė Jonavos komandą į priekį (5:4).

Vėliau aikštelėje (36 min.) prasidėjo tikras chaosas. Po to, kai varžovų ataka buvo nutraukta (gal ir pražanga, bet teisėjas jos nepastebėjo), jonavietis valdė kamuolį, bet „Širvintos-VGTU Vilkai“ ekipos žaidėjai grubiai atakavo Jonavos futbolininką. Nervai neišlaikė ir V. Kravtsovui, kuris taip pat buvo nubaustas raudona kortele. Ją „užsidirbo“ varžovų dviejų įvarčių autorius Andrius Kaulinis.  Šio incidento pasekmėje buvo komandoms parodytos dar šešios geltonos kortelės.

Mačas tęsėsi toliau, o aikštės šeimininkai dar nebuvo nieko praradę. Netekę po vieną žaidėją, „Širvintos-VGTU Vilkai“ komanda aikštelėje vietoj vartininko leido aikštės žaidėją, bet pasirodo, tuo galėjo tik pasigailėti. 38 min. užgulę jonaviečių vartus, jie prarado kamuolį, o pastarąjį iš varžovo iškrapštęs Igor Peletskyi pasiuntė jį į tuščius vartus (6:4). Varžovai jau nieko neprarado ir toliau mėgino žaisti be vartininko. Tiksint paskutinėms  mačo sekundėms, varžovų smūgiuotą kamuolį sugavo vartininkas Andrius Skorupskas ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus ir tai garantavo „Vikingams“ kontraversišką pergalę rezultatu 7:4.

„Vikingai“ sudėtis – A. Skorupskas, Gustas Jaskutis; Artūras Rocys, Bermundez Sepulveda Carlos Arturo, Hernandez Silva Francisco Stiven, Genaras Samsonik, Viktor Kravtsov, Igor Peletskyi, Maksym Avetysian, Gytis Vasylius, Paulius Osauskas.

Kiti devintojo turo rezultatai: „Kėdainiai United“ – Kauno „Žalgiris“ 0:6, „ŠSPC-Radviliškis“ – Gargždų „Pramogos“ 5:4, Mažeikių VIP – Kauno FC „Hegelmann“ 11:2, Vilkaviškio „Bruklinas“ – „Akmenės kraštas“ 4:4.

Po šių susitikimų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1

Kauno Žalgiris

8

8

0

0

66-5

24

2

Vikingai

9

7

1

1

38-20

22

3

Akmenės kraštas

9

5

1

3

38-35

16

4

Bruklinas

9

4

2

3

44-32

14

5

Pramogos

9

4

0

5

25-35

12

6

Kėdainiai United

9

4

0

5

25-40

12

7

VIP

8

3

1

4

33-32

10

8

ŠSPC-Radviliškis

9

3

0

6

23-38

9

9

FC Hegelmann

9

2

1

6

22-45

7

10

VGTU Vilkai

9

1

0

8

23-55

3

Rezultatyviausiai čempionate rungtyniauja: Igor Rafael Bezerra Da Silva (Kauno Žalgiris) ir Jose Wellington Matias Torres (Akmenės kraštas) – po 13, Edgaras Baranauskas (VIP) – 11, Victor Hugo Pires Dos Santos (Kauno Žalgiris) ir Evaldas Kugys ("Kėdainiai United") – po 10 įvarčių...

Lapkričio 28 d., antradienį, „Vikingai“ pradėjo antrąjį čempionato ratą ir žaidė Kėdainių arenoje su „Kėdainiai United“ klubu (19.30 val.), o gruodžio 6 d., trečiadienį, Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ rungtyniaus su „Kauno Žalgiriu“ Rungtynių pradžia 20.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS