Paskelbtas Futbolas

Sezonui pasibaigus, laukiama pasikeitimų lygose ir komandose

Pirmadienis, 27 November 2023 12:38 Parašė 

Pasibaigęs 2023 metų Lietuvos futbolo sezonas jau dabar įneša nemažai naujų veidų ir pasikeitimų įvairiose komandose. Pirmiausia mus visus futbolo aistruolius domina, kas laukia Jonavos futbolo. VšĮ „Jonavos futbolas“ šiomis dienomis sulaukė pokyčių administracijoje, nes jau praėjusią savaitę buvo pristatytas naujasis direktorius. Šias pareigas pradėjo eiti Andrius Krasinskas, Lietuvos U-19 rinktinės vartininkų treneris.

Kažkada šis vadovas žaidė futbolą ir nemažai metų save atidavė salės futbole, atstovaudamas Kauno „Nautara“ ekipą. Trumpą laiką 2009 metais atstovavo tuometinę Jonavos „Lietavos“ komandą, gindamas šios komandos vartus.

Aišku, sunku dabar pasakyti kur toliau rungtyniaus FK „Jonava“, nes pagal sportinį principą jonaviečiai užėmę paskutiniąją vietą iškrito iš LFF pirmosios lygos ir po trisdešimties metų kaip ir varžysis tik antrojoje lygoje. Tačiau reikia palaukti, kai žiemos metu federacija sudėlios komandas į lygas. Nes dabar sunku įsivaizduoti, jog iš aukščiausios lygos iškrito Vilniaus „Riteriai“, kurių vietą užima Vilniaus rajono "TransINVEST" klubas, tapęs pirmosios lygos nugalėtojais. Be to, aukščiausioje lygoje vieta išsaugojo Telšių „Džiugas“, kuris po dviejų rungtynių (1:1 ir 1:0) įveikė antrąją vietą pirmojoje lygoje užėmusią Kauno Be1 NFA komandą.

Iš pirmosios lygos jau iškrito FK „Jonava“, Vilniaus „Žalgiris B“ bei iš čempionato pašalinta Marijampolės MML City ekipa. Tuo tarpu „Panevėžys B“ kovojo dėl vietos šioje lygoje pereinamosiose rungtynėse su antroje lygoje rungtyniavusia Kauno „Hegelmann B“ komanda. Pirmosiose rungtynėse 2:1 pergalę šventė kauniečiai, tačiau antrajame susitikime netrūko intrigos. Jau baigiantis mačui Panevėžio futbolininkai sugebėjo atstatyti  pusiausvyrą (2:1), o po pratęsimo įveikė varžovus (4:1) bei išsaugojo vietą pirmojoje lygoje.

KĘSTUTIS PUTELIS