Paskelbtas Laisvalaikis

Petnešos šunims - viskas, ką reikėtų žinoti

Ketvirtadienis, 22 June 2023 08:50 Parašė 

Kokybiškos ir patogios petnešos šunims yra labai svarbus kasdienių pasivaikščiojimų atributas. Pastarosios užtikrina keturkojo saugumą bei neleidžia jam pabėgti. Kita vertus, tinkamos petnešos privalo nevaržyti šuns judesių ir leisti augintiniui išsidūkti. Dėl šios priežasties, kiekvienas šeimininkas turėtų skirti truputį savo laiko bei kiek atidžiau panagrinėti vyraujančią rinką. Tai padės apsispręsti dėl geriausio varianto Jūsų augintiniui. Visgi, šį kartą aptarsime esminius aspektus, kuriuos apie petnešas reikėtų žinoti kiekvienam.

Kaip pasirinkti petnešas?

Petnešos šunims gali būti išties įvairios. Visgi, renkantis tinkamą variantą, svarbu atsižvelgti į savo augintinio dydį. Be jokios abejonės, petnešos yra skirtos tam, kad apsaugotumėte šunį pasivaikščiojimų metu. Tačiau, labai svarbu, jog šios keturkojui būtų patogios. Tai reiškia, kad petnešėlės neturėtų spausti augintinio kūno. Be to, reikėtų atsižvelgti į tai, kaip greitai ir patogiai jos užsideda. Žinoma, renkantis tinkamą variantą, reikėtų apsispręsti dėl norimos medžiagos. Dažniausiai pasirenkamos nailoninės ir odinės petnešos, tačiau rinkoje gausu įvairių produktų. Be to, dalis gaminių turi papildomų ypatumų. Pavyzdžiui, kai kurios petnešėlės pasižymi specialiais paminkštinimais. Tuo tarpu, kitos gali šviesti tamsoje, todėl papildomai apsaugo Jūsų augintinį tamsiuoju paros metu. Nemažą įvairių petnešų pasirinkimą siūlo elektroninė gyvūnų prekių parduotuvė mumbo.lt. Tad, nepraleiskite progos apsidairyti.

Petnešų privalumai

Keturkojų šeimininkai nuolat nesutaria dėl to, ką pasirinkti geriau - petnešas ar antkaklį? Be jokios abejonės, abu variantai turi savų privalumų ir trūkumų. Visgi, šį kartą pakalbėsime apie tai, kodėl petnešas pasirinkti apsimoka labiau. Pirmiausiai, pastarosios suteikia geresnę kontrolę. Tai ypatingai aktualu tuomet, kai su augintiniu vaikštinėjat žmonių minioje. Be to, petnešos dažniau pasirenkamos mažesniems šunims. Taip yra todėl, jog tempiamas antkaklis pernelyg apkrauna šių kaklą ir nugarą. Tuo tarpu, petnešos efektyviau paskirsto krūvį per visą augintinio kūną. Kita vertus, dažnam šeimininkui svarbus ir saugumo aspektas. Visgi, manoma, jog petnešos čia taip pat laimi. Dauguma asmenų pastebi, kad iš antkaklio šunims išsinerti yra kiek lengviau. Be abejo, tai labai priklauso nuo to, ar parinkote tinkamą gaminio dydį. Bet kokiu atveju, kokybiškos petnešėlės yra tikrai puikus ir saugus kasdienių pasivaikščiojimų palydovas.

Šviečiančios petnešos

Šviečiančios petnešos yra itin aktualios tiems šeimininkams, kurie savo šunį dažnai vedžioja tamsiu paros metu arba šalia važiuojamosios kelio dalies. Toks produktas padės papildomai apsaugoti keturkojį nuo nelaimių, didindamas jo matomumą. Šviečiančios petnešos apie vaikštinėjantį šunį praneš tiek vairuotojams, tiek dviratininkams ar kitiems praeiviams. Tad, tai yra išties puikus ir nemažai saugumo pridedantis pasirinkimas. Nors pastarąsias dažniau pasirenka tie šeimininkai, kurie šunį visuomet vedžioja tamsiu paros metu, nepamirškite, jog su saulės trūkumu susiduriame kiekvienas. Tad, tokios petnešos idealiai tiks žiemą, kai dienos šviesos būna gerokai per mažai.

Automobilinės petnešos

Automobilinės petnešos yra puikus būdas saugiau keliauti kartu su augintiniu. Dažniausiai jos prisitvirtina prie saugos diržo, o pastarasis yra prisegamas prie transporto priemonės sėdynės. Tokios petnešos padeda apsaugoti augintinį posūkių ar staigaus stabdymo metu. Tai užtikrina saugesnį keliavimą automobiliu, ypatingai tuomet, jeigu šeimininkai nenaudoja specialaus narvelio ar krepšio. Tad, jeigu mėgstate važiuoti į įvairias išvykas kartu su šunimi, apsvarstykite specialių petnešų įsigijimą. Juk keturkojo saugumas yra pats svarbiausias aspektas daugeliui šeimininkų. Taigi, nepamirškite, kad šį taip pat reikia apsaugoti kelionių automobiliu metu.

Sportinės petnešos

Specialios, sportinėmis vadinamos petnešos dažniausiai būna daugiafunkcės. Pastarosios pasižymi lengvumu, paprastu reguliavimu bei patogumu. Be to, labai svarbu, jog tokias petnešas išties nesunku uždėti ant augintinio kūno. Greičiausiai kyla klausimas - kur jas naudoti geriausia? Iš esmės, šios idealiai tinka žygiams, įvairioms išvykoms, važinėjimui dviračiu, slidinėjimui. Be to, sportinės petnešos labai dažnai naudojamos lenktynėse. Toks produktas taip pat pasižymi ergonomiškumu bei traukimo blokavimu. Tad, keturkojo vedžiojimas tampa gerokai lengvesniu procesu. Dauguma tokio tipo petnešų taipogi turi šviesą atspindinčių elementų. Tad, pastarosios pagerina augintinio matomumą lauke tamsiuoju paros metu. Be to, toks produktas nevaržo keturkojo kvėpavimo takų. Tad, tai išties puikus, patogus ir saugus pasirinkimas, ieškantiems kažko naujo.

Kokių kainų reikėtų tikėtis?

Skirtingos petnešos gali kainuoti labai įvairiai, atsižvelgiant į jų tipą bei tai, iš ko pastarosios yra pagamintos. Pavyzdžiui, pats paprasčiausias variantas tikriausiai atsieis vos kelis ar keliolika eurų. Tačiau, tikėtina, jog tai nebus itin kokybiškas gaminys. Tuo tarpu, įmantresnės petnešos gali kainuoti keliasdešimt ar net šimtą eurų. Visgi, tokiu atveju, kalba dažniausiai eina apie odinius, funkcionalumu pasižyminčius variantus. Žinoma, nemažai lemia ir produkto tipas. Pavyzdžiui, sportinės petnešos gali kainuoti kiek daugiau nei įprastai naudojamos kasdienybėje. Bet kokiu atveju, pasirinkimo išties gausu. Puikų kainos ir kokybės santykį taip pat siūlo elektroninė gyvūnų prekių parduotuvė Mumbo. Taigi, nepraleiskite progos užsukti bei apsižvalgyti.

Ką dar vertėtų žinoti?

Kaip jau minėjome kiek anksčiau, renkantis petnešas pravartu atsižvelgti į savo augintinio dydį. Visgi, šias įsigyjant internetu, keturkojį turėsite išmatuoti savarankiškai. Tad, į kurias vietas atkreipti dėmesį svarbiausia? Pirmiausiai, reikėtų pamatuoti kaklo apimtį ties krūtine. Tuomet svarbu patikrinti ir krūtinę po priekinėmis letenomis. Galiausiai, nepamirškite išmatuoti ilgio tarp abiejų matmenų. Bet kokiu atveju, petnešos dažniausiai yra pasirenkamos tuomet, kai žmonės augina mažesnius šunelius. Kita vertus, egzistuoja nemažai variantų didesnių veislių atstovams. Tad, atsižvelkite į savo bei augintinio poreikius ir norus. Žinoma, antkakliai taip pat turi savų privalumų. Visgi, petnešos šiais laikais yra pasirenkamos kur kas dažniau.