Paskelbtas Laisvalaikis

Režisieriaus iš Jonavos sumanymai žavi Kaišiadorių žiūrovus

Trečiadienis, 08 May 2024 10:08 Parašė 

Neseniai lankydamasi Kaišiadoryse, užsukau į Kultūros centrą ir patekau į tarptautinį teatrų festivalį „Vaidiname vieną pjesę“. Nuo jaunystės esu scenos meno gerbėja, todėl labai apsidžiaugiau, galėdama pamatyti kraštiečio, buvusio Jonavos savivaldybės teatro režisieriaus  Jono Andriulevičiaus pastatytą Bertoldo Brechto  pjesę  „Miesčioniškos vestuvės“. Tą patį spektaklį vaidino ir teatralai iš Latvijos bei Sakartvelo.

Mane nustebino susirinkusiųjų gausa – kultūros centro darbuotojai sunešė daugybę pristatomų kėdžių, nes visi žiūrovai norėjo pabūti teatrų fiestoje.

Režisieriaus J. Andriulevičiaus komandoje vaidina dvi buvusio Jonavos savivaldybės teatro aktorės Vaiva Andriulevičienė ir Asta Petkutė. Kitų veikėjų vaidmenis atlieka talentingi kaišiadoriškiai – teatro mėgėjai. Sužavėjo ne tik pjesės režisūra, bet ir puikiai atliekami vaidmenys.  

Žiūrėdama spektaklį, prisiminiau  tuos metus, kai  Jonavoje J. Andriulevičiaus ir Savivaldybės teatro statusą turėjusios įstaigos dėka kelias dienas šurmuliuodavo mėgėjų teatrų festivaliai „Aidas“, kai žiniasklaida pasakodavo apie sėkmingus jonaviečių pasirodymus įvairiose užsienio valstybėse, kur buvo tariamas Jonavos miesto vardas. Jonavos savivaldybės teatras buvo viso mūsų krašto pasididžiavimas.

Gaila, kad kasmet vis gražėjantis mūsų miestas prarado teatrą, o jo aktoriai mėgėjai vaidina įvairiuose kolektyvuose arba tiesiog apleido sceną.

Tačiau džiugina tai, kad perspektyvus ir profesionalus režisierius iš Jonavos per kelerius metus sugebėjo suburti naują teatralų kolektyvą kaimyniniame mieste, kad jame įgyvendina tarptautinių festivalių idėjas. Didžiuojamės jo suburta komanda, sumaniais ir talentingais aktoriais, linkime sėkmingos veiklos ir ateityje.

Laiko atgal nebepasuksime, tad tegul režisierius J. Andriulevičius iš Jonavos puoselėja teatro žanrą Kaišiadoryse, tegul kelia nuotaiką vietos gyventojams naujais spektakliais ir organizuojamomis šventėmis.  Dėkojame jam ir visiems Kaišiadorių kultūros centro teatralams.

Jevgenija Galvydienė, jonavietė