Paskelbtas Sportas

Naujieji bėgimo entuziastams prasidėjo tradicinėmis varžybomis

Antradienis, 02 January 2018 11:39 Parašė 

Išaušus 2018-ųjų metų rytui sporto mėgėjai ne sėdi prie šventiško stalo, o dalyvauja sportiniuose renginiuose. Jau ne vienerius metus bėgimo mėgėjai vis renkasi į jau tradiciniu tampantį „Naujametį bėgimą“. Anksčiau tokia idėja užgimė bėgimo klubo „Maratonas“ nariams, kurie ir rinkdavosi savotiškai pasitikti naujuosius metus ir pasveikinti vienas kitą.

Bendraminčių kasmet vis ėmė didėti ir jau septynerius metus pastarieji renkasi į Jonavoje vykstantį bėgimą. Pasirodo, entuziastų bėgti šią dieną yra ne tik Jonavoje, bet bėgikai jau atvyksta ir iš tolimesnių miestų bei rajonų. Šiemet į septintąjį bėgimą susirinko šiek tiek daugiau ne dvi dešimtis sporto mėgėjų ne tik iš Jonavos, bet buvo svečių iš Garliavos, Šiaulių, Kaišiadorių, Panevėžio.

Kai kurie dalyviai nusprendė išmėginti save perpus trumpesniame nuotolyje ar įveikti tik keletą kilometrų. Kiti užsibrėžė tikslą nubėgti visus 20 km. Sausio 1-osios vidurdienį bėgikai rinkosi prie Žemaitės ir P. Vaičiūno gatvių sankryžos ir nuo čia jų trasa driekėsi per Čičinų bei Kurmagalos kaimus, o finišavo Kauno gatvėje prie valymo įrengimų.

Bėgimo dalyviams oras šįkart buvo gan darganotas, bet nešaltas. Visgi, visi finišavusieji galėjo pasivaišinti karšta arbata, o rezultatus skelbė ir apdovanojimus teikė Jonavos bėgimo entuziastai, sporto klubo „Einius“ prezidentė Gražina Goštautaitė bei Giedrius Povilavičius.

20 km nuotolio visą atstumą pirmavo jonavietis Antanas Žukauskas, bet iki finišo likus šimtui metrų pastarasis bėgikas gražų gestą pateikė varžovui Rolandui Jakštui iš Kaišiadorių. Jonavietis luktelėjęs varžovo, kartu pasiekė finišą vienodu laiku (1:18.27). Trečias finišą pasiekė dar vienas svečias iš Panevėžio Tadas Baranauskas, nuotolį įveikęs per 1:19.42.

Būtent A. Žukauskas pirmas buvo savo 1979-1980 metų gimimo amžiaus grupėje. Už jo liko dar vienas panevėžietis Remigijus Zalumskis (1:25.56) bei Jonavos BK „Maratonas“ narys Remigijus Dapkus (1:30.11).

1981 metų gimimo ir jaunesnių grupėje be jau minėtojo T. Baranausko, geriausiai grupėje pasirodė VšĮ „Bėgimo klubas“ atstovas Simas Stasiukaitis (1:47.06) bei jonavietis, BK „Maratonas“ sportininkas Vaidas Petrauskas (1:49.56).

1968-1978 metų gimimo grupėje prizines vietas pasidalino VšĮ „Bėgimo klubas“ atstovas Vaidas Skripkauskas (1:35.18), Vytautas Godliauskas iš BK „Maratonas“ (1:37.09) bei dar vienas VšĮ „Bėgimo klubas“ lengvaatletis Gintautas Petkevičius (1:39.13).

1967 metų gimimo ir vyresnių grupėje užtikrintai nugalėjo bendroje įskaitoje antras buvęs R. Jakštas. Šioje grupėje šis bėgikas varžovus aplenkė daugiau nei dvidešimčia minučių. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalino du Jonavos bėgimo klubo „Maratonas“ atstovai: Virgilijus Muralis (1:38.12) ir Edvardas Linkevičius (1:41.56).

Apdovanotos trys geriausius rezultatus pademonstravusios moterys. Bendroje įskaitoje dešimta finišavo BK „Maratonas“ bėgikė Laura Dapkuvienė (1:38.12), tačiau buvo greičiausia tarp moterų. Antroji finišą pasiekė dvidešimčia metų už nugalėtoją vyresnė šios sporto šakos entuziastė, įvairių respublikinių ir tarptautinių bėgimų nugalėtoja ir prizininkė to paties klubo atstovė Vilija Damašickienė (1:39.32). Trečiąją vietą užėmė VšĮ „Bėgimo klubas“ atstovė Lina Buinauskienė (1:47.06).

Šis bėgimas ne vienam dalyviui buvo kaip ir pasiruošimas prieš sausio 7 dieną Kėdainiuose vyksiantį Naujametį bėgimą ir sportinio ėjimo „Kėdainiai 2018“ varžybas, skirtas Lietuvos atkūrimo šimtmečiui.

GYTIS RAMANAUSKAS