Paskelbtas Sportas

Senųjų metų palydose – 38 šaškininkai

Antradienis, 02 January 2018 11:30 Parašė 

Prieš Naujuosius metus, šaškių entuziastai rinkosi Jonavos sporto arenoje, kur rajono neįgaliųjų sporto klubas „Joneidra“ (vadovas Aleksandras Fomkinas) suorganizavo šaškių turnyrą „Senųjų metų palydos“. Varžybose panoro dalyvauti 38 šaškių mėgėjai ne tik Jonavos šios sporto šakos entuziastai, bet prie 64 langelių savo pajėgumą demonstravo svečiai iš Kauno, Kaišiadorių, Anykščių, Pakruojo, Elektrėnų, Ukmergės, Pasvalio, Kupiškio, Panevėžio.

Dalyviai rungtyniavo šveicariška sistema – 9 ratai po 10 min.+ 3 sek. Tarp beveik keturių dešimčių žaidėjų, varovus mėgino įveikti ir devyni jonaviečiai. Pastarųjų gretose kai kurie sužaidė tikrai neblogai ir pateko į pirmąjį dešimtuką, tačiau pakovoti dėl prizinių vietų nepavyko. Visgi, trys geriausiai pasirodę Jonavos šaškių mėgėjai buvo apdovanoti, kaip geriausieji pačių gretose. Geriausiai tarp jonaviečių sekėsi Jonui Čižiūnui, kuris palaipsniui rinko taškus ir tik varžybų pabaigoje po pergalės prieš penktoje vietoje likusį kaunietį Vincą Guogį, nusileido pajėgiausiam turnyro žaidėjui Aleksui Kupčiūnui iš Kaišiadorių. J. Čižiūnas bendroje įskaitoje liko aštuntas. Už jo nugaros įkandin alsavo Povilas Raila, kuris atvirkščiai, besibaigiant turnyrui ėmė rinkti taškus. Abu surinko po 5,5 taško ir pasidalino aštuntą-devintą vietas ir tapo geriausiai tarp Jonavos žaidėjų. Trečios vietos prizas atiteko Vilmantui Morkaičiui, kuris nuo kolegų atsiliko pustaškiu (5 taškai), bendroje įskaitoje užėmęs dvyliktąją vietą.

Bendrojoje įskaitoje visas tris prizines vietas užėmė svečiai. Pirmi du žaidėjai nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, o tarpusavyje sužaidė taikiai. Visgi, kaišiadoriškis A. Kupčiūnas surinko daugiau pergalių (7,5 taško) ir pustaškiu aplenkė antroje vietoje likusį Valdą Veršulį iš Anykščių (7 tšk.). Trečioji vieta atiteko dar vienam laikinosios sostinės atstovui Emilijui Jurkynui, nesėkmingai pradėjusiam turnyrą. Vėliau žaidėjas įsibėgėjo ir tai lėmė trečiąją poziciją (6,5 tšk.). Jam ant kulnų su tiek pat taškų lipo panevėžietis Petras Armanavičius, kai tarpusavyje pasidalino po pustaškį. Kauniečio galutinę prizinę vietą lėmė aukštesnis koeficientas.

GYTIS RAMANAUSKAS