Paskelbtas Futbolas

Baudinių serija „Klevui“ padovanojo trečiąją vietą

Pirmadienis, 06 November 2017 15:51 Parašė 

Baigėsi 2017 m. Lietuvos futbolo federacijos senjorų čempionatas, kuris šiemet vėl vyko dviejuose regionuose. Pasirodo, Aukštaitijos regiono komandos yra pajėgesnės už Žemaitijos, nes pusfinaliuose žaidė visos keturios aukštaičių ekipos.

Sekmadienį,Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vyko finaliniai susitikimai dėl apdovanojimų. Pirmosios į aikštelę išbėgo dėl trečios vietos kovojusios Jonavos „Klevo“ ir Alytaus „Dainavos senjorų“ vienuolikės. Mačo pradžia jonaviečiams buvo daug žadanti, nes ne tik pirmieji po Arūno Antanavičiaus smūgio galva išsiveržė į priekį, bet po pakelto kampinio Marius Regelskis padvigubino rezultatą.

Vis dėlto dar pirmoje žaidimo pusėje varžovai sušvelnino rezultatą, o antrajame kėlinyje nemažai darbo turėjęs Irmantas Kovalenko iš vartų tinklo traukė ir dar vieną tikslų dzūkų smūgį. Aiški teritorinė persvara buvo varžovų pusėje, bet pagrindinis rungtynių laikas nugalėtojo neišaiškino (2:2), todėl teko mušti 11 m baudinius.

Jiems ginti vartus buvo pasiruošęs Saulius Skorupskas, kuris komandos nenuvylė. Vieną smūgį pavyko atremti, o jonaviečių visi penki smūgiuoti kamuoliai pasiekė tikslą (Darius Regelskis, Denisas Šichranovas, Gytis Janonis, Paulius Vizbaras, Gediminas Perednis). 11 m baudinių seriją 5:4 laimėjo „Klevas“, kuris ir tapo trečios vietos laimėtojais.

Po šio susitikimo vyko dvikova dėl pirmos vietos, kur intrigos nebuvo. Vilniaus „Prelegentai“ užtikrintai 5:0 sutriuškino Kauno „Virpstą“ ir tapo šių metų senjorų čempionato nugalėtojais.

„Klevo“ gretose rungtynėse dėl trečios vietos susigrūmė ir nuotraukoje įsiamžino (stovi iš kairės): Algirdas Ramonas (komandos vadovas), Virginijus Nutautas, P. Vizbaras, D. Regelskis, Linas Korsakas, M. Regelskis, Jevgenijus Medvedevas, A. Antanavičius, Dainius Tumėnas, Marius Vasylius, Dainius Stankevičius; (tupi iš kairės): Marius Ladauskas, I. Kovalenko, S. Skorupskas (komandos vadovas), D. Šichranovas, G. Janonis, Tadas Papečkys, Dainius Bisigirskas, G. Perednis, Skaidrius Stankevičius.

Gytis RAMANAUSKAS