Paskelbtas Miesto naujienos

Parengtas 2024 m. Jonavos rajono biudžeto projektas

Penktadienis, 26 January 2024 12:59 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės tarybai teikiamas 2024 m. rajono biudžeto projektas, kuris šiemet siekia 91 mln. eurų ir yra net 14 mln. eurų didesnis nei pernai.

Pagal savivaldybės tarybos patvirtintas programas didžiausia biudžeto dalis tenka švietimo, kultūros ir sporto, socialinės apsaugos plėtojimui, sveikatos apsaugai ir savivaldybės infrastruktūros objektų priežiūrai, modernizavimui ir plėtrai.

Verslui svarbaus projekto įgyvendinimui Venecijos kaime numatyta skirti per 2,5 mln. eurų. Paruošiamieji darbai 43 ha sklype jau vykdomi – šioje vietoje kuriamas Jonavos pramonės parkas. Tikimasi, kad 2024 pabaigoje arba 2025-ųjų pradžioje čia prasidės verslo gamybos patalpų statybos.

Šiais metais savivaldybė planuoja remontuoti Vasario 16-osios gatvę ir sankirtoje su Žeimių gatve įrengti žiedinę sankryžą. Darbams numatyta per 1,2 mln. eurų.

Bus tęsiami parko įrengimo darbai Rimkų mikrorajone, Neries pakrantėje planuojama statyti prieplauką, remontuoti daugiabučių namų kiemus, šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią, atnaujinti ligoninės įrangą.

Kaip ir kasmet, reikšminga dalis biudžeto Jonavoje skiriama sporto rėmimui – sportininkų premijoms, stipendijoms ir klubų finansavimui iš viso numatyta 1,2 mln. eurų.

Jonavos rajono savivaldybės 2024 m. biudžeto projektą tarybos nariai svarstys vasario 15 d. tarybos posėdyje.