Paskelbtas Sportas

Po apmaudžios nesėkmės, puikų žaidimą demonstravusios Jonavos tinklininkės pagaliau džiūgavo pergale

Pirmadienis, 22 January 2024 10:47 Parašė 

Toliau tęsiasi 2023-2024 metų Baltijos moterų tinklinio lygos čempionatas, kuriame varžosi dešimt komandų. Šis sezonas Jonavos „Aušrinė-JSC“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) komandai yra prastas, nes dabar jonavietės užima vos devintąją vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepatenka. Iki šio etapo pabaigos Jonavos tinklininkėms dar lieka kelios rungtynės, per kurias turi stipriai rinkti pergales ir taškus.

Šeštadienį, Jonavos sporto centro salėje, „Aušrinė-JSC“ susitiko su Rygos RSU/MSG klubu. Būtent šios latvės užima aštuntąją vietą. Ši vieta garantuoja žaidimą atkrintamosiose. Tad Jonavos komandai teko pakovoti su varžovėmis, kad pradžioje sumažintų atsilikimą. Tačiau, kaip paaiškėjo po šio mačo, situacija Jonavos komandai tampa dar labiau komplikuota.

Pirmojo seto pradžioje Jonavos tinklininkai žaidė užtikrintai ir po Danielė Kvedaraitė ir Jekaterinos Kovalskajos taškų bei Gretos Mikoliūnaitės bloko, „Aušrinė-JSC“ ekipa pirmavo 11:7. Tačiau varžovės panaikino ne tik jonaviečių persvarą, bet ir pačios latvės ėmė dominuoti aikštelėje. Nors seto pabaigoje viešnios pirmavo vos vienu taškų (21:22), bet iš eilės pelnė tris pergalingus taškus (21:25).

Pusę antrojo seto vyko gan lygus žaidimas, tačiau aikštelės šeimininkėms pavyko pakreipti žaidimą į savo pusę. Viena po kito D. Kvedaraitė ir Marina Shramko blokavo varžovių atakas ir tuomet Jonavos klubas buvo priekyje 19:15. Užtikrintu žaidimu „Aušrinė-JSC“ sugebėjo laimėti setą (25:21) bei išlygino rezultatą (1:1).

Kituose dvejuose setuose Jonavos tinklininkėms  jau trūko ir sėkmės. Klaidos labai sukliudė iškovoti taip lauktą pergalę. Trečiajame sete savo eilinius taškus surinko lyderės, dar tašką įsirašė Emilija Barkauskaitė. Tuo metu jonavietės pirmavo 23::21. Po paprašytos pertraukėlės, Latvijos tinklininkės išlygino rezultatą, o dar kelios klaidos nulėmė skaudžią nesėkmę šiame sete (1:2).

Dar apmaudesnis buvo ketvirtasis setas. Atrodė, kad tikrai šiame susitikime komandoms teks žaisti ir penktąjį setą. „Aušrinė-JSC“ pirmavo net 14:6. Turint tokį solidų pranašumą jau buvo galima pagalvoti apie pergalingą setą. Tačiau per anksti patikėta lengva sėkme. Skirtumas ėmė mažėti, bet esant rezultatui 24:20, Jonavos ekipai tereikėjo pasiekti vieną tašką, bet... Pasirodo, Rygos tinklininkės pradžioje pelnė taip reikiamus keturis taškus, o vėliau, iki dviejų taškų skirtumo, latvės pabaigė ne tik setą pergalingai (26:28), bet ir laimėjo rungtynes. Jonavos klubas patyrė nesėkmę rezultatu 1:3.

„Aušrinė-JSC“ taškus pelnė: J. Kovalskaja ir D. Kvedaraitė – po 18, Greta Mikoliūnaitė – 6, E. Barkauskaitė ir Akvilė Sebežiova – po 5, M. Shramko – 4, Emilija Želvytė – 1.

Kitose dienos rungtynėse TK „Kaunas-VDU“ 0:3 nusileido Rygos tinklinio mokykla/LU (Latvija) ekipai.

Po apmaudaus pralaimėjimo šeštadienį, Jonavos „Aušrinė-JSC“ komanda sekmadienį sporto centro salėje susikovė su dar pajėgesne Latvijos komanda. Raimondos Strelkauskaitės treniruojama ekipa susitiko su Rygos tinklinio  mokykla/LU klubu, kuris prieš tai buvo įveikęs TK „Kaunas-VDU“.

Apmaudus pralaimėjimas pasirodo neišmušė Jonavos tinklininkių iš vėžių ir iš karto  mače su kita latvių komanda puolė į atlapus. Jau pirmojo seto pradžioje užtikrintai taškus rinkti pradėjo Akvilė Sebežiova, Emilija Želvytė, Danielė Kvedaraitė. Jonavos ekipos pranašumas ėmė tik didėti 6:2, 10:4. Po kelių klaidų setui besibaigiant viešnios dar pamėgino priartėti 20:16, bet jonavietės dar labiau  nutolo, išlaikė persvarą ir laimėjo pirmąjį setą 25:20.

Rygos tinklininkėms tai buvo netikėta ir jau antrajame sete siekė atsigriebti prarastas pozicijas. „Aušrinė-JSC“ atsiliko 12:16, bet reikiamu metu po Jekaterinos Kovalskajos, Irynos Jakutavičienės naudingo žaidimo pusiausvyra buvo atstatyta (16:16). Visgi, klaidos neleido sėkmingi baigti setą. Jis pralaimėtas 22:25. Setų rezultatas tapo lygus (1:1).

Trečiasis setas prasidėjo permainingai ir vis keitėsi pirmaujančios komandos. Seto laimėtojas paaiškėjo tik pačioje jo pabaigoje. Esant lygiam rezultatui (20:20), latvės suklydo, tašką pridėjo J. Kovalskaja ir viešnių treneris privalėjo prašyti pertraukėlę. Po jos latvės lyg jau kabinosi ir siekė gelbėti setą (24:23), bet latvių klaida lėmė Jonavos komandos sėkmę (25:23).

Pasirodo, ketvirtasis setas tapo paskutiniuoju šiose rungtynėse. Ilgą laiką nedidelę persvarą vis laikė jonavietės. Visgi, vėl panašus scenarijus susiklostė seto pabaigoje. Varžovėms pavyko išlyginti rezultatą (19:19). Tada įstabiai sužaidusios Jonavos tinklininkės vieną po kito pelnė tris taškus (22:19). Viešnios dar kartą pamėgino sugižti į rungtynes (23:22), bet šįkart jau ir fortūna buvo šeimininkių pusėje. Nuostabiai šį  susitikimą sužaidusi Emilija Želvytė blokavo varžovę, o J. Kovalskaja padėjo lemiamą tašką šiame mače (25:22). Jonavos klubas šventė nuostabią pergalę rezultatu 3:1.

„Aušrinė-JSC“ komandai taškus pelnė: J. Kovalskaja – 18, Iryna Jakutavičienė ir E. Želvytė – po 14, D. Kvedaraitė – 13, Greta Mikoliūnaitė – 7, A. Sebežiova – 3, Agnė Šaparauskaitė – 1.

„Nusiteikimas, koncentracija, kovingumas, merginų vienybė laikantis žaidimo braižo, - po itin sėkmingai pasibaigusio susitikimo kalbėjo komandos trenerė R. Strelkauskaitė. -  Visada tai prijaukina sėkmę. Tačiau, bet galimai per vėlu kovoti atkrintamosiose Baltijos lygoje“.

Kitose rungtynėse taip netikėtai TK „Kaunas-VDU“ 2:3 nusileido Rygos RSU/MSG klubui.

Sausio 27 d., šeštadienį, Jonavos „Aušrinė-JSC“ rungtyniaus Daugpilyje (Latvija) su „SuFa klubs/DU klubu (14.00 val.), o sausio 28 d., sekmadienį, Jelgavoje (Latvija) su VK „Jelgava“ klubu (14.00 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS