Paskelbtas Sportas

Jonavos tinklininkės nusileido kaunietėms

Pirmadienis, 13 November 2023 16:17 Parašė 

Jonavos „Aušrinė“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) tinklinio komandai toliau nesiseka čempionatuose. Paskutiniu metu jonavietės pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės. Iš pradžių namuose patyrė nesėkmę Baltijos lygoje, o vėliau, jau prasidėjusiame Lietuvos čempionate, savų žiūrovų akivaizdoje teko pripažinti ir Lietuvos U-20 rinktinės pranašumą.

Šeštadienį, prezidento Valdo Adamkaus sporto centre „Aušrinė“ susitiko su pajėgia „Kaunas-VDU“ ekipa. Praėjusiais metais kaunietės tapo Baltijos lygos nugalėtojomis, o jonavietės auksu pasidabino šalies čempionate.

Jau nuo pirmųjų susitikimo akimirkų ėmė ryškėti aikštelės šeimininkių pranašumas. Nors Jonavos tinklininkės tikrai nebuvo tokios silpnos, kad jas triuškintų. Po dviejų setų kaunietės pirmavo ir atrodė, kad trečiasis setas gali tapti tik formalumu užbaigti šį mačą. Visgi, „Aušrinė“ ekipos žaidėjos surado savyje jėgų ir sportinio pykčio.

Šiame sete jonavietės atsilikdamos, įpusėjus setui pavyko išlyginti rezultatą (16:16), o baigiantis jau buvo ir 23:23. Tačiau tuo metu varžovės suklydo, o Jekaterina Kovalskaja pelnė lemiamą  tašką ir Jonavos komanda laimėjo setą 25:23.

Susitikime įvyko lūžis ir jonavietės tiesiog sugrįžo į mačą. Įsižaidus ketvirtąjį setą, „Aušrinė“ pirmavo net 18:13 ir tereikėjo išlaikyti persvarą ir viską nukelti į penktąjį setą. Visgi, to padaryti nepavyko. Pirmaudamos 21:16, Jonavos tinklininkės sužaidė labai nesėkmingai ir atkarpą pralaimėjo 0:5 (21:21). Vėl teko viską rikiuoti į savo vietas. „Aušrinei“ lyg ir pavyko tai padaryti, nes trūko viso labo vieno taško iki pergalingo seto (24:22). Bet ir vėl apsiginti nepavyko keturis kartus iš eilės ir setas buvo pralaimėtas 24:26. Tai lėmė ir galutinę nesėkmę rezultatu 1:3.

Šiose rungtynėse Jonavai vėl nepadėjo viena komandos lyderių Danielė Kvedaraitė, taip pat marina Shramko.

„Danielė Kvedaraitė po truputi sveiksta ir tikimės, kad greit prisijungs prie komandos, - po rungtynių kalbėjo „Aušrinė“ komandos trenerė R. Strelkauskaitė. - Ketvirtajame sete turėjome visus šansus, tačiau teisėjų dvi lemiamos klaidos išbalansavo komandą. Pagarba jiems ir nepagarba tinkliniui“.

 „Aušrinė“ komandai taškus pelnė: J. Kovalskaja – 19, Iryna Jakutavičienę – 13, Greta Mikoliūnaitė ir Emilija Mukaitė – po 8, Emilija Barkauskaitė – 6, Augustė Danilovaitė – 3, Kamilė Stravinskaitė – 2.

Kiti Baltijos lygos rungtynių rezultatai: Daugpilio „SUFA klubs/DU“ (Latvija) – Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) 1:3, VK „Jelgava“ (Latvija) – Talino „TalTech“ (Estija) 2:3, Rygos tinklinio mokykla/LU (Latvija) – Rygos RSU/MSG (Latvija) 3:1, „SUFA klubs/DU“ – „TalTech“ 0:3, VK „Jelgava“ – TU/Bigbank“ 3:2.

Po šios nesėkmės „Aušrinė“ Baltijos lygoje iš dešimties komandų nukrito į devintąją poziciją.

Lapkričio 18 d., šeštadienį, „Aušrinė“ komandos laukia dvikova Lietuvos čempionate, kai Kauno SM "Startas" salėje vėl susitiks su Lietuvos U-20 rinktine (16.30 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS