Paskelbtas Futbolas

Varžovai vėl nepramušė „Vikingų“ gynybos

Pirmadienis, 23 October 2023 12:38 Parašė 

2023-2024 metų Lietuvos futsal A lygoje sužaisti ketvirtojo turo susitikimai. Visgi, šiame čempionate visiška vienvaldystė. Atrodo, jog yra tikrai neblogai sukomplektuotų komandų, bet brazilų vedamas Kauno „Žalgiris“ ne tik  neturi sau lygių, bet tik dabar, ketvirtajame ture praleido pirmąjį sezono įvartį. Bet tai visiškai jiems nesutrukdė pasiekti dar vieną triuškinančią pergalę. Kauniečiai net 8:1 nugalėjo iki tol be pralaimėjimų žengusią „Akmenės kraštas“ komandą.

Tuo tarpu, savo meistriškumą pradeda demonstruoti ir Jonavos „Vikingai“. Aleksandro Danylenkos treniruojama komanda gal ir negali pasigirti itin dideliu rezultatyvumu puolime, bet gynyboje visiški surakino savo varžovus. Jau antrajame mače iš eilės Jonavos salės futbolininkai neleidžia varžovams pasižymėti. Ir tai, aišku, puikios gynybos ir vartininkų dėka.

Sekmadienį Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ susitiko su Gargždų „Pramogos“ klubu. Pastaroji komanda šiemet vis dar nedemonstruoja tokio pergalingo žaidimo, bet varžovams nėra lengvas grobis. Lengvo pasivaikščiojimo Jonavos futbolininkams nebuvo, bet išnaudojo varžovų klaidas ir pasiekė jau trečiąją pergalę šiame sezone bei ženkliai pakilo turnyrinėje lentelėje.

Pirmajame kėlinyje atakos smaigalyje atsidūrė ukrainietis Viktor Kravtsov, kuris dukart išnaudojo standartines situacijas. 10 min. prie varžovų vartų buvo skirtas baudos smūgis. Nors prieš V. Kravtsovą svečiai pastatė vieno žaidėjo sienelę, bet šio ukrainiečio galingas smūgis privertė varžovų vartininką išimti kamuolį iš tinklo. 16 min. prie gargždiškių vartų skirtas laisvas smūgis. Jonaviečiai sužaidė puikią kombinaciją ir vėl V. Kravtsovo smūgis pasiekė tikslą ir rezultatas tapo 2:0 „Vikingų“ naudai.

Po pertraukos ilgą laiką rezultatas nekito. Arčiau susitikimo pabaigos „pramogos“ ekipa pakeitė vartininką penktu žaidėju ir užgulė jonaviečių vartus. Visgi, jie padarė klaidą. „Vikingų“ futbolininkai surengė greitą ataką,  o Paulius Osauskas pelnė trečiąjį komandos įvartį. Varžovams nebuvo ko prarasti ir vis atakavo jonaviečių vartus penkiese. 38 min. „Vikingai“ susitikime padėjo tašką, kai puikiai sužaidė kolumbietis Bermundez Sepulveda Carlos Arturo. Šis komandos naujokas įsirašė pirmąjį savo įvartį, kai permetė kamuolį per svečių vartininką ir galva pasiuntė kamuolį jau į tuščius vartus. Jonavos komanda šventė pergalę rezultatu 4:0.

„Vikingai“ sudėtis – Andrius Skorupskas, Gustas Jaskutis; Viktor Kravtsov, Bermundez Sepulveda Carlos Arturo, Hernandez Silva Francisco Stiven, Tachack Moreno Helver Smith, Igor Peletskyi, Maksym Avetysian, Gytis Vasylius, Paulius Osauskas.

Kiti ketvirtojo turo rezultatai: Širvintų VGTU-Vilkai – Vilkaviškio „Bruklinas“ 2:6, „Kėdainiai United“ – Mažeikių VIP 5:2, Kauno „Hegelmann“ – „ŠSPC-Radviliškis“ 4:0.

Po šių rungtynių futsal A lygos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1

Kauno Žalgiris

4

4

0

0

32-1

12

2

Bruklinas

4

3

1

0

26-11

10

3

Vikingai

4

3

0

1

16-11

9

4

Akmenės kraštas

4

3

0

1

20-16

9

5

FC Hegelmann

4

1

1

2

8-20

4

6

VIP

4

1

0

3

13-20

3

7

VGTU Vilkai

4

1

0

3

11-19

3

8

Pramogos

4

1

0

3

6-14

3

9

Kėdainiai United

4

1

0

3

11-20

3

10

ŠSPC-Radviliškis

4

1

0

3

7-18

3

                                                      

Rezultatyviausiai čempionate rungtyniauja: Jose Wellington Matias Torres (Akmenės kraštas) – 9, Ignas Raštutis (Bruklinas) – 8, Igor Rafael Bezerra Da Silva (Kauno Žalgiris) – 7 įvarčiai...

Spalio 28 d., šeštadienį, „Vikingai“Naujosios Akmenės Sporto ir sveikatingumo centro arenoje susitiks su „Akmenės kraštas“ klubu (13.00 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS