Paskelbtas Miesto naujienos

Vyks pakartotinis balsavimas seniūnaičių rinkimuose Jonavos miesto seniūnaitijose

Antradienis, 26 September 2023 10:58 Parašė 

Informuojame, kad 2023 m. rugsėjo 18-21 d. vykusiuose Jonavos miesto seniūnijos seniūnaičių rinkimuose seniūnaičiai neišrinkti, nes nei vienoje seniūnaitijoje nesurinkta 5 proc. balso teisę galinčių pareikšti gyventojų balsų. Rinkimų rezultatai.

Pakartotiniai Jonavos miesto seniūnaičių rinkimai ir pirminiai rinkimai į Saulutės seniūnaitiją vyks:

2023 m. spalio 9 ir 10 dienomis iki 10 dienos 19.00 val., balsavimas elektroninių ryšių priemonėmis savivaldybės interneto svetainėje www.jonava.lt

2023 m. spalio 11 ir 12 dienomis, balsuojant  raštu, adresu Žeimių g. 13, Jonava, II aukštas. A.Kulviečio salėje nuo 10.00 val. iki 19.00 val.

Kandidatų registracija į Saulutės seniūnaitiją vyks Jonavos miesto seniūnijoje, Žeimių g. 13, Jonava, 115 kabinete nuo 2023 m. rugsėjo 25 d. iki 2023 m. rugsėjo 29 d. (įskaitytinai) darbo valandomis nuo 8.00 val. iki 17.00 val. (pirmadieniais iki 18.00 val., penktadieniais iki 14.00 val.), pietų pertrauka nuo 12.00 val. iki 12.45 val. Tel. pasiteiravimui 8 349 60488.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.

Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris:

1) įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą;

2) yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys;

3) Seniūnaičiu negali būti renkamas tos savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, vicemeras (-ai), savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį;

4) Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje.

Kandidatas į seniūnaičius seniūnijai turi pateikti:

  • Rašytinis kandidato sutikimas (Jei kandidatas nesutinka, kad deklaruota gyvenamoji vieta būtų patikrinta Gyventojų registro sistemoje, jis įsipareigoja prie sutikimo pateikti pažymą apie gyvenamosios vietos deklaraciją)
  • Kandidato gyvenimo aprašymas
  • Siūlymas pasirašytas ne mažiau kaip 2 gyventojų arba bendruomeninės organizacijos. Jei siūlymą teikia bendruomeninė organizacija, kartu turi būti pridėta patvirtinta susirinkimo protokolo kopija ar jo išrašas.

Kandidatas gali atšaukti savo kandidatūrą ne vėliau kaip prieš 3 darbo  dienas iki rinkimų, pateikęs seniūnui rašytinį atsisakymą kandidatuoti.

Seniūnaičių rinkimai galimi, jei įregistruojamas bent vienas kandidatas.