Paskelbtas Sportas

„Vikingai“ finale mėgins reabilituotis prieš „Kauno Žalgirį“

Pirmadienis, 20 March 2023 11:14 Parašė 

Praėjusį savaitgalį paaiškėjo abi Lietuvos futsal A lygos čempionato finalininkės. Pusfinaliuose, kaip ir  buvo galima tikėtis, savo varžovus įveikė ir finale grumsis dvi geriausios sezono komandos: „Kauno Žalgiris“ bei Jonavos „Vikingai“.

Pirmosiose rungtynėse Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ prieš Naujosios Akmenės FK „Saulės kraštas“ ekipą neturėjo jau tokio lengvo pasivaikščiojimo, nes visgi, vyko pusfinalinis susitikimas. Jonavos salės futbolininkai nuo mačo pradžios ėmėsi pergalingų veiksmų ir jiems tai daryti sekėsi. Jau 4 min. Maksym Avetysian nuginklavo svečių vartininką, o įpusėjus kėliniui pasižymėti pavyko ukrainiečiui Ihoriui Mandurui.

„Vikingų“ gynyba buvo geležinė, o puolime antrojo kėlinio pradžioje Vladimir Derendiajev trečiu tikslu smūgiu privertė varžovus sunerimti, nes jau jonaviečiai pirmavo 3:0. Svečiams sykį  pavyko pasižymėti, bet kaip parodė vėlesni įvykiai, „Vikingai“ pergalingai baigė susitikimą, laimėdami jį 3:1.

Atsakomosios rungtynės vyko Viekšnių gimnazijos salėje. Šiame etape komandos rungtyniavo iki dviejų laimėtų rungtynių, todėl Jonavos futbolininkai tikrai nepageidavo trečiųjų tarpusavio rungtynių. Tai  liudijo ir epizodai 6-ąją mačo minutę, kai ukrainietis Taras Onufrak vieną po kito dukart pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus. Devintąją minutę kartojosi pirmojo susitikimo scenarijus, kai „Vikingai“ pirmavo 3:0. Tuomet trečiąjį įvartį pelnė I. Mandur.

Vaizdas aikštelėje ėmė keistis, kai „Saulės krašto“ komanda atsakė dviem įvarčiais. Jonavos futbolininkai galėjo ir prisižaisti. „Vikingai“ nepasinaudojo palankia situacija, kai varžovai darė daug pražangų. Po penktosios pražangos, kiekviena paskesnė buvo baudžiama 10 m baudiniais. Jonavos žaidėjai nerealizavo dviejų  baudinių, tarp kurių ir vieno šešių metrų. Visgi, lemiamu metu, kai tiksėjo paskutinės sekundė dar vieną, jau eilinį baudinį realizavo M. Avetysian ir „Vikingai“ šventė pergalę rezultatu 4:2 bei užsitikrino vieta finale.

Kitame pusfinalyje didelės intrigos nebuvo. Reguliaraus sezono laimėtojas bei taurės savininkas „Kauno Žalgiris“ susitiko su Gargždų „Pramogos“ klubu. Pastarieji vienu metu dar mėgino priešintis Kauno klubui ir atsiliko tik 2:3, bet brazilų (pelnė visus šešis įvarčius) vedamas „Kauno Žalgiris“ laimėjo pirmąjį susitikimą 6:2.

Atsakomosiose rungtynėse žalgiriečiai pirmajame kėlinyje per porą minučių patyrė tikrą nokdauną, kai atsiliko 0:3, bet išlipo iš tokios duobės ir šventė pergalę rezultatu 5:3 ir pateko į finalą.

Tad finale „Vikingai“ iki trijų pergalių kausis su „Kauno Žalgiriu“ ir sieks revanšo už nesėkmę taurės varžybose.

Pirmosios finalo rungtynės tarp „Kauno Žalgirio“ ir „Vikingų“ vyks kovo 26 d., sekmadienį Kauno sporto halėje (15.00 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS