Paskelbtas Aktualijos

Kada vertėtų rinktis hipoalerginį šunims skirtą pašarą?

Pirmadienis, 12 December 2022 09:15 Parašė 
Kada vertėtų rinktis hipoalerginį šunims skirtą pašarą? Iliustracija: unsplash.com/@paulinel

Hipoalerginis šunų pašaras gana dažnais atvejais padeda išspręsti tam tikrus augintinio sveikatos sutrikimus. Šio tipo šunims skirtą pašarą naudinga rinktis keliose situacijose, kurias netrukus aptarsime.

Akių traiškanojimas

Akių traiškanojimas arba kailio rudavimas po akimis gali išduoti, kad augintinį šeriate netinkamu maistu. Atsirandančios vadinamosios ašarų dėmės, arba gausus akių traiškanojimas taip pat gali būti susijęs ir su tam tikromis akių ligomis, todėl pirmiausia vertėtų pasitarti su veterinaru.

Kailio ir odos problemos

Jei augintinis dažnai kasosi, gausiai šeriasi, jo kailis pleiskanoja ar net plinka, tikrai vertėtų sunerimti. Kailio ir odos problemos gali būti susijusios su įvairiais išorės parazitais, todėl pirmiausia vertėtų įsitikinti, kad šuo neturi blusų ar kitų parazitų. Jei paaiškėja, kad šių problemų priežastis yra kita, galima įtarti maistinę alergiją.

Paraudusios letenos

Letenų paraudimas gali būti susijęs ir su išorės alergenais, ir su netinkamu maistu. Jei raudonuoja ne vien tik letenos, bet taip pat ir snukutis bei ausys, tikėtina, kad šuniui reikia specialaus pašaro, kuriame nebūtų alergiją sukeliančio ingrediento.

Virškinimo sutrikimai

Virškinimo sutrikimai gali išduoti, kad augintinis netoleruoja tam tikros pašaro sudedamosios dalies, todėl vertėtų parinkti specialų hipoalerginį pašarą, skirtą jautriai virškinimo sistemai.

Pastebėję minėtus sveikatos sutrikimus pasitarkite su veterinarijos gydytoju, kuris galės nustatyti jų priežastis. Jei bus įtariama maistinė alergija, platų hipoalerginio pašaro pasirinkimą galėsite rasti šioje svetainėje: https://evet.lt/category/maistas-sunims?maisto-rusis109=hipoalerginis