Paskelbtas Renginiai

Tradicinėje šventėje – mažieji ropliukai ir bėgliukai

Antradienis, 24 April 2018 08:00 Parašė 

Praėjusį savaitgalį Jonavos sporto arenoje šurmuliavo vaikučiai su savo tėveliais ir šeimų nariais – čia vyko jau šeštosios, tradicinės, mažųjų ropliukų ir greitųjų bėgliukų lenktynės. Kaip ir kasmet, jas organizavo VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras.

Prieš abiejų grupių varžybas sveikinimo žodžius tarė rajono Savivaldybės meras Eugenijus Sabutis ir Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė. Lenktynes pristatė ir su taisyklėmis supažindino organizatoriai, VLC direktorė Joana Gudžiūnienė.

Į lenktynes šįmet atvyko 27 mažieji ropliukai ir 23 greitieji bėgikai iš Kauno miesto ir rajono, Marijampolės, Vilniaus, Ukmergės, Kėdainių ir, žinoma, mažieji jonaviečiai.

Tiek ropliukų, tiek ir bėgikų  startuose netrūko emocijų, nusivylimų, džiaugsmingų akimirkų. Mamytės ir tėveliai stengėsi privilioti savo atžalas greičiau finišuoti ne tik šypsenomis, šūksniais, bet ir vis modernesnėmis priemonėmis – planšetėmis, telefonais ir kt.

Mažųjų ropliukų lenktynėse pirmą vietą iškovojo vilnietė Jorė Dranseikaitė. Kitas vietas pasidalijo Jonavos atstovai. Antrą vietą užėmė Guoda Navickaitė, trečią – Jorūnė Vidzickė.

Tarp greitųjų bėgikų visos prizinės vietos atiteko jonaviečiams. Pirmą vietą laimėjo Miglė Arcimovičiūtė, antrą – Saulius Zaveckas, trečią – Benas Černuchas. 

Jiems buvo įteikti bene pirmieji gyvenime nugalėtojų ar laimėtojų diplomai ir rėmėjų prizai.