Paskelbtas Renginiai

Muzikinis spektaklis „Nykštukas Nosis“ sužavėjo ir mažus, ir didelius

Ketvirtadienis, 28 December 2017 09:15 Parašė 

Kultūros centro Didžiojoje salėje vyko pagal Vilhelmo Haufo pasaką pastatytas Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytinių ir pedagogų muzikinis spektaklis „Nykštukas Nosis“.

Muzikinio spektaklio „Nykštukas Nosis“ afiša kurstė ne vieno smalsumą, tačiau kūrybinė grupė, kurią sudarė net 210 aktorių, neketino atskleisti esminių vaidinimo akcentų iki pat renginio premjeros.

Visas intrigas išsklaidęs spektaklis žavėjo ir traukė ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius: nuostabi muzika, įdomi choreografija, originalūs drabužiai ir dekoracijos, hipnotizuojantys vokalai  – nepakartojamų įspūdžių puokštė! Nepaisant ilgų repeticijų ir nuovargio (tą dieną spektaklis buvo rodomas net keletą kartą įvairioms bendruomenėms ir rėmėjams), emocinės įtampos, jaunieji atlikėjai ir jų pedagogai džiaugėsi, kad žiūrovai juos sutiko labai šiltai. Salėje taip pat tvyravo šventinė nuotaika – tėveliai, moksleiviai, mokytojai ir svečiai ne tik keitėsi dovanėlėmis, bet ir linkėjo vieni kitiems gerų ir prasmingų artėjančių švenčių.

Janinos Miščiukaitės meno mokyklos direktorė Roma Jurgilienė, pasveikinusi visus susirinkusiuosius su artėjančiomis šventėmis, nuoširdžiai padėkojo aktoriams už pasirodymą: „Ar jūs atsimenate pirmąjį savo spektaklį „Mergaitė su degtukais“? Tikiuosi, kad prisimenate. Tada buvau ir dabar aš esu katarse. Nepasakysiu nieko daugiau tik vienintelį žodį – „Ačiū“. Tai – nepaprasta žodis, jis yra išmintingas ir pats gražiausias lietuviškas žodis. Dar kartą paprašysiu visus atsistoti ir paploti, o aš nusilenksiu visiems šiems žmonėms.“ Ji nusilenkė scenoje stovėjusiems mokytojams ir jų ugdytiniams.

Šakočiais ir kitomis dovanomis apdovanoti šie kūrybinės grupės nariai: pagrindinį vaidmenį spektaklyje atlikęs violončelės klasės ugdytinis Gerardas Lisauskas, Daiva Petrošienė, kuri spektaklyje vaidino turgaus gėlių pardavėją, Rasa Laimikienė, kuri atliko motinos vaidmenį.

Už vokalistų ir pagrindinio vaidmens atlikėjo paruošimą apdovanota vadovė Dalia Kazlauskienė. Taip pat buvo apdovanotos Styginių instrumentų skyriaus mokytojos Diana Rimkutė ir Roma Razmienė, Pučiamųjų orkestro skyriaus vyr. mokytojas Tomas Poškus, Teatro skyriaus vadovas Jonas Andriulevičius, Choreografijos skyriaus vadovė Živilė Antanavičienė.

Padėkos skirtos ir šiems kūrybinės grupės nariams: Daliai Asadauskaitei, Vaivai Andriulevičienei, Virginijai Verikienei, Adrijanai Juškevičienei, kuratorei Birutei Platkauskienei, taip pat scenografei Editai Januškevičienei, režisieriaus asistentei Živilei Martinaitienei, režisieriui Andriui Kurieniui, garso operatoriams Vilimui Verikui ir Adui Marcinkevičiui, šviesos operatoriui Mariui Šipavičiui, pagrindinei renginio mecenatei – koncerno „Achemos grupė“ vadovybei, renginio rėmėjams – Jonavos rajono savivaldybės nariams, partneriui – Jonavos kultūros centrui.

Senovės graikų mąstytojo Aristotelio teigimu, sukrečiantys konfliktai spektaklyje sukelia žiūrovams emocinę įtampą ir apsivalymą nuo slegiančių emocijų – po spektaklio žiūrovai jaučiasi dvasiškai stipresni, nejučia labiau susimąsto apie savo gyvenimo vertybes.

Eitvydė PRANEVIČIENĖ