Paskelbtas Sportas

Moksleivių varžybose – jaunųjų kiokušin karate sportininkų apdovanojimai

Pirmadienis, 13 November 2017 09:06 Parašė 

Praėjusį savaitgalį Kėdainių arenoje vyko kiokušin karate moksleivių taurės varžybų finalas. Jose buvo išsiaiškinti ne tik asmeniškai stipriausi atletai, bet ir pajėgiausi klubai. Varžybose negalėjo dalyvauti 2017 metų jaunių ir jaunučių rinktinių nariai. Jose pasirodė net 702 dalyviai iš 45 šalies kiokušin karate klubų.

U10 – U16 amžiaus grupėse ir įvairiose svorio kategorijose varžėsi nemažas būrys Jonavos sporto klubo „Kumite“ (treneriai Valdas Braslauskas, Alfredas Jakštas) sportininkų.

Tarp 11 jonaviečių į finalus patekti ir apdovanojimų laimėti nepavyko Edgarui Galuškai, Kristupui Petroniui, Nikitai Mitiulinui, Jonui Štendeliui, Rokui Utyrai.

Kiti šeši šio klubo jaunieji sportininkai pademonstravo pergalingus pasirodymus. Įspūdingai šiose varžybose kovojo U11 amžiaus grupėje sau lygių neturėjęs Michail Mitiulin. Šis jaunasis atletas pasiekė tris pergales, tarp kurių dvi baigęs anksčiau laiko, užsitikrino nugalėtojo vardą.

Puikai sukovojo U16 amžiaus grupėje besivaržęs ir Gediminas Cvykas, kuris laimėjęs tris kovas iškovojo antrąją vietą. Tiek pat kovų savo kraityje turėjo ir U12 amžiaus grupėje kovojęs Dovydas Šermukšnis, kuriam tai irgi garantavo sidabrinį medalį. Tokios pat spalvos apdovanojimą pasidabino ir Meda Jakaitė, kovojusi keturiolikmečių grupėje.

Užėmę trečiąsias vietas, savo rezultatais galėjo džiaugtis Arnas Bočkus (U13) bei U14 amžiaus grupėje besivaržiusi Emilija Makaravičiūtė.

GYTIS RAMANAUSKAS