Paskelbtas Renginiai

Būkime draugiški gyvūnams

Trečiadienis, 18 October 2017 10:21 Parašė 

Jonavos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje jau nebe pirmus metus organizuojama šventinė-pažintinė popietė „Letenėlės“, skirta Pasaulinei gyvūnijos dienai paminėti. Minėdami šią dieną skatinkime žmones labiau pasirūpinti augintinių gerove, ginti gyvūnų teises, atkreipkime dėmesį į opias augintinių problemas.

Džiaugiamės, kad bibliotekoje apsilanko ne tik vaikai, bet ir juos lydintys maži ir dideli, beplaukiai ir ilgaplaukiai vaikų numylėtiniai – gyvūnai! Kasmet šie renginiai susilaukia itin didelio vaikų dėmesio. Mažieji bibliotekos lankytojai noriai nešasi savo naminius gyvūnus ir pasidalija savo patirtimi auginant vienokį ar kitokį augintinį.

Šiais metais Vaikų literatūros skyriuje įvyko du Pasaulinei gyvūnijos dienai skirti renginiai. Spalio pradžioje Vaikų literatūros skyriuje lankėsi Jonavos Justino Vareikio progimnazijos pradinių klasių moksleiviai. Lydimi auklėtojų, tėvelių ir senelių vaikai į biblioteką atsinešė savo mylimus augintinius: žuvytes, žiurkėnus, jūrų kiaulytes, triušį, degu, šešką, įvairių veislių kates ir šunis.

Spalio 10 d. informacinės popietės „Letenėlės“ metu, lydimos savo augintinių, svečiavosi šunų ir kačių mylėtojos Dovilė ir Vida. VšĮ „Miesto katė“ savanorė Dovilė Ivanovaitė supažindino su savanoryste, „Svajonių šuo“ šunų trenerė ir jų elgesio konsultantė Vida Radzevičienė papasakojo apie šunų elgseną, žaidė su vaikais.

Nuo šiol išsirinkti norimą knygą bibliotekoje galėsite ateiti lydimi savo drausmingų keturkojų – biblioteka prisijungė prie VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „Draugiški gyvūnams“.

Dėkojame visiems dalyvavusiems!

Sandra ŠKLENSKIENĖ

Viešosios bibliotekos metodininkė rinkodarai ir viešiesiems ryšiams