Paskelbtas Miesto naujienos

Susitiko su vaikų globėjais

Antradienis, 13 June 2017 16:20 Parašė 
Pranešimą skaitė Valentina Bereznaja-Demidenko Pranešimą skaitė Valentina Bereznaja-Demidenko

Neseniai rajono savivaldybės administracija su Socialinių paslaugų centru    organizavo „Tėvų globos netekusių vaikų laikinosios globos (rūpybos) šeimoje organizavimo ir pagalbos pinigų skyrimo vaiko laikiniesiems ir nuolatiniams globėjams (rūpintojams) Jonavos r. savivaldybėje tvarkos aprašo“ pristatymą.

Esamus ir galbūt būsimus globėjus, rajono nevyriausybinių organizacijų atstovus sveikino rajono meras Eugenijus Sabutis, pranešimą apie institucinės globos pertvarkos žingsnius, Jonavos r. socialinių paslaugų centre teikiamas paslaugas esamiems ir būsimiems globėjams perskaitė centro direktorė Valentina Bereznaja-Demidenko.

Susitikimo dalyviai susipažino su socialinių, budinčių, atokvėpio globėjų veikla, jų finansavimu, keliamais reikalavimais. Beje, Jonavoje savo veiklą jau pradėjo vykdyti dvi pirmosios socialinių globėjų šeimos, greitai veiklą pradės vykdyti atokvėpio globėjas, dar kelios šeimos svarsto ir rengiasi tapti socialiniais globėjais.

Vėliau su rajono meru, jo pavaduotoju Erlandu Andrejevu, administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijole Šadauskiene, Jonavos vaikų globos namų, Socialinės paramos, Turto, Vaiko teisių apsaugos skyrių specialistais, vaikų globėjais diskutuota apie kylančias problemas, auginant globotinius, svarstyta, kaip jas spręsti.

„Alio Jonavos“ inf.