Paskelbtas Renginiai

Bibliotekų metai palydėti švyturių šviesa

Antradienis, 20 December 2016 13:37 Parašė 

Bibliotekų metais įvardyti 2016-ieji Jonavos viešojoje bibliotekoje palydėti gražiu renginiu „Bibliotekos švyturiai“. Jo metu pagerbti kelis dešimtmečius knygų šviesą dalijantys žmonės, pasidalyta bibliotekos – šiuolaikinės kultūros ir informacijos sklaidos židinio – sumanymais, prisiminti aktyviausi skaitytojai.
Prasminga šių visoje šalyje vykstančių renginių įžanga – prieš kelias savaites Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvykęs Lietuvos bibliotekininkų susitikimas su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite. Jo metu sėkmingiausiai plušantiems knygos sklaidos baruose įteikti Prezidentės padėkos raštai. Tokį raštą už originalias iniciatyvas ir aktyvumą buriant vietos bendruomenę ir kuriant erdves mokymuisi, laisvalaikiui ir kūrybai pelnė ir Jonavos r. savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė. Mūsų renginyje, vykusiame skaitykloje, direktorė įvardijo būrį savo bendražygių, darbuotojų, kurie verti ir vietos valdžios, ir bibliotekos administracijos padėkų, dovanėlių, nevystančių rožių, nes kūrybingai ir prasmingai darbuojasi rajono bendruomenės labui.
Kas tie švyturiai, be kurių šiandien neįsivaizduojame sėkmingo susitikimo su nauja ar sena knyga, informacijos perdavimo? Tai jonavietės Nijolė Degutienė (35 m. bibliotekoje), Vilma Vrubliauskienė, Rasa Grybauskienė, Asta Ribačiauskienė, Aida Židžiūnė, Rimantė Tarasevičienė, Vita Radionovienė, Rima Gajauskienė, Jadvyga Kvieskienė, bukoniškė Valerija Povilavičienė (30 m. bibliotekoje), upninkietė Jūratė Ambraškienė, žeimietė Asta Chlastauskaitė, šilietė Asta Narauskaitė, juškonietė Danutė Strumilienė, šveicariečiai Marytė ir Valdemaras Terebeizos. Anot direktorės, stengiasi visi, kiekvienas savo poste dirba išskirtinį, miesto ir rajono gyventojams reikalingą darbą, tad galima pasidžiaugti ir sėkminga komandine veikla.
Kaip konkrečiai sekasi mūsų bibliotekininkams diegti inovacijas ir spręsti kultūrinio fronto problemas, įstaigos vadovė S. Gajauskaitė pažadėjo papasakoti kitame „Alio Jonavos“ laikraščio numeryje.

Marius GLINSKAS