Paskelbtas Futbolas

Vilniuje „Lietava“ palaužė „Trakus“ ir sumažino čempionato intrigą

Pirmadienis, 03 October 2016 13:01 Parašė 

Aštrus puolimas ir geležinė gynyba leido Jonavos „Lietavai“ pateikti dar vieną staigmeną ir iš sostinės parsivežti puikią pergalę. „SMScredit.lt A lygos“ XXVII ture Jonavos klubas 0:2 (0:2) įveikė dėl čempionų vardo kovojančius „Trakus“ taip sumažindamas intrigą lentelės viršuje.

Susitikime dėl geltonų kortelių negalėjo žaisti saugas Artūras Rocys, tad progą pasirodyti antrose rungtynėse iš eilės gavo 17-metis Gytis Vasylius. Tiesa, jį kėlinio viduryje dėl patirtos traumos pakeitė Marius Ganusauskas. Mačas prasidėjo tikru košmaru aikštės šeimininkams: jau 4 min. Eisvinas Utyra perdavė kamuolį Tomui Salamanavičiui, kuris jį puikiai sustabdęs krūtine pasiuntė į gynėjų paliktus oponentų vartus. Tai jau šeštasis saugo įvartis šiame sezone. Po netikėto įvarčio „Trakai“ suskubo pulti Giedriaus Kvedaro ginamų vartų. „Lietavos“ vartų sargas žaidė užtikrintai ir atrėmė Aleksandro Byčenoko bei Artiomo Gurenkos pavojingus smūgius. Jam puikiai talkino nepriekaištingai žaidę gynėjai, kurie sustabdydavo pavojingesnius perdavimus ir smūgius. Netrukus suklydo „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas. Tuo pasinaudoti bandė Tadas Eliošius, visgi jo tolimas smūgis į paliktus tuščius vartus buvo netaiklus. Atlaikę trakiškių puolimo bangą, Jonavos klubo žaidėjai antrą kartą nubaudė varžovus. 37 min. Arnas Paškevičius pastebėjo ir kamuolį perdavė į baudos aikštelę įkertančiam Td. Eliošiui, kuriam beliko ramiai ir užtikrintai pasiųsti kamuolį į vartus – 0:2.

Antrame kėlinyje „Trakų“ vyr. strategas sustiprino savo komandos puolimą, metė į aikštę puolėją Tadą Labuką, tačiau nei jam, net 14 įvarčių šiame sezone pelniusiam Nerijui Valskiui sekmadienio vakarą susikoncentravusi „Lietavos“ gynyba nė neleido pagalvoti apie įvarčius. Nors trakiškiai daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingesni ir aštresni buvo svečiai. Dar vieną gerą progą turėjo į priekį išsiveržęs Td. Eliošius, tačiau jam buvo fiksuota nuošalė. Vėliau pirmojo įvarčio autorius T. Salamanavičius antrą kartą bandė nuginkluoti I. Plūką, visgi jo smūgį blokavo „Trakų“ gynėjas. Aktyviai į žaidimą įsijungė M. Ganusauskas, surengęs kelis reidus link vartų kairiuoju kraštu. Vieno tokio reido metu žaidėjas uždirbo kampinį, po jo galva smūgiavo A. Paškevičius, tačiau kamuolys skriejo virš vartų. Besibaigiant pagrindiniam susitikimo laikui, „Lietava“ turėjo net dvi šimtaprocentines progas padidinti rezultatą. Aštrios atakos metu tolimą smūgį pažeme paleido Dominykas Galkevičius, bet kamuolys atsimušė į vartų virpstą. Atšokusį kamuolį pirmasis pagavo po keitimo pasirodęs Rokas Krušnauskas, perdavė jį M. Ganusauskui, tačiau žaidėjas smūgiavo virš vartų. „Trakai“ dar bandė gelbėti situaciją, tačiau paskutiniai T. Labuko ir A. Byčenkovo bandymai sušvelninti skirtumą buvo netikslūs.

„Lietava“ šventė užtikrintą pergalę, kuri leido jai su 29 taškais įsitvirtinti penktoje lentelės vietoje ir sumažino intrigą lentelės viršuje. Jonaviečiai jau 5 taškais lenkia artimiausius savo varžovus Kauno „Stumbro“ klubą, kuris šiandien 1:1 sužaidė su Utenos „Uteniu“. Tuo metu „Trakai“ nepasinaudojo vakarykščiu Vilniaus „Žalgirio“ pralaimėjimu 0:1 Klaipėdos „Atlantui“. Pergalės atveju jie atotrūkį būtų sumažinę iki 5 taškų ir atgaivinę čempionato intrigą, tačiau skirtumas ir toliau išlieka toks pats – 8 taškai.

„Lietavos“ sudėtis: G. Kvedaras, V. Borovskij, E. Žarskis, E. Utyra, L. Miščiukas, T. Salamanavičius (89 min. – E. Makarovas), A. Paškevičius, G. Vasylius (33 min. – M. Ganusauskas), I. Karandašovas, D. Galkevičius, Td. Eliošius (75 min. – R. Krušnauskas).

fklietava.lt informacija