Paskelbtas Futbolas

FK „Jonava“ komandos pristatymas. Sezono starte – užtikrinta pergalė

Pirmadienis, 15 April 2024 13:52 Parašė 

Atrodo visai neseniai Jonavos miesto centriniame stadione įvyko susitikimas, kurio metu FK „Jonava“ klubo atstovai pristatė 2024 metų sezono planus. Kaip žinia, Jonavos miesto komanda praėjusiais metais LFF I lygoje buvo paskutiniai, todėl sportiniu principu iškrito į antrąją lygą.

Susitikime dalyvavo FK „Jonava“ klubo vadovas Andrius Krasinskas, techninis direktorius Gytis Rusevičius, pagrindinės komandos vyr. treneris Eisvinas Utyra, trenerio asistentas Vytautas Stanevičius, komandos kapitonas Martynas Matuzas bei vicekapitonas Tadas Eliošius. Į susitikimą taip pat atvyko ir Jonavos rajono savivaldybės bei sporto centro atstovai, FK „Jonava“ fanai ir miesto bendruomenės nariai.

Susitikimo metu buvo pristatyti FK „Jonava“ 2024 m. sezono tikslai. Viena pagrindinių klubo siekiamybių – sportiniu principu patekti į Pirmąją lygą, taip pat integruoti kuo daugiau jaunimo į pagrindinę komandą iš futbolo akademijos bei kuo geriau pasirodyti LFF taurės turnyre.

Buvo apžvelgtas ir komandos biudžetas, kuris šiame sezone planuojamas apie 135 tūkst. eurų. Didžiąją dalį biudžeto finansuoja Jonavos rajono savivaldybė, skirdama 100 000 eurų, 14 800 eurų iš solidarumo lėšų, jaunimo integracija 14 000 eurų bei planuojama 10 000 eurų parama iš privačių įmonių.

Taip pat buvo pristatyta komandos sudėtis, kuri gausi jonaviečių bei patyrusių žaidėjų. Komandos kapitonu yra išrinktas vartininkas Martynas Matuzas, o vicekapitonu Tadas Eliošius. Taip pat šį sezoną prie komandos prisijungė daug metų futbolui atidavęs Ričardas Beniušis.

Praėjusią savaitę prasidėjo LFF II lygos čempionatas, kuriame šiemet varžosi 16 komandų. Alytaus „Dainava B“, Klaipėdos FM, Klaipėdos „Neptūnas B“, Kybartų „Sveikata“, Joniškio „Saned“, Telšių „Džiugas B“, „Šilutė“, Kauno VJFK „Fortūna“, Panevėžio r. „Dembava“, Vilniaus „TransINVEST B“, FKS „Ukmergė“, Vilniaus „Viltis“, Marijampolės „Sūduva B“, Vilniaus „Žalgiris B“, Biržų „Širvėna“, FK „Jonava“.

Penktadienį Eisvino Utyros ir Vytauto Stanevičiaus treniruojama komanda pirmąsias rungtynes žaidė Klaipėdoje su FC „Neptūnas“ dublerine komanda. Kaip parodė įvykiai aikštelėje, jonaviečiai susitikime atrodė visa galva pranašesni už varžovus. Užtikrintai žaista ne tik gynyboje, bet ir puolime rungtyniavęs Mariaus Ganusausko ir Ričardo Beniušio duetas varė į neviltį varžovus.

Pirmąjį komandos įvartį jau 6-ąją rungtynių minutę pelnė Jonas Ulberkis, o vėliau eilė atėjo M. Ganusauskui, kuris dar pirmoje rungtynių pusėje dukart pasiuntė kamuolį į aikštės šeimininkų vartus (23 ir 35 min.). o 70 min. įsirašė „hetriką“. Baigiantis susitikimui (83 min.) rezultatyviai ataką užbaigė ir kitas puolėjas, šalies  futbolo legenda R. Beniušis. Tad be jokių rimtesnių problemų FK „Jonava“ pradėjo sezoną triuškinančia pergale rezultatu 5:0.

FK „Jonava“ sudėtis – Martynas Matuzas; Arnas Končius, Deividas Raulinaitis, Artūras Rocys, Jonas Ulberkis (nuo 80 min. Rusnius Ragelis), Edvinas Girdvainis (nuo 86 min. Edgaras Drozd), Domantas Ročka (nuo 65 min. Tadas Eliošius), Šarūnas Činikas, Genaras Samsonik, Marius Ganusauskas (nuo 80 min. Rokas Macijauskas), Ričardas Beniušis (nuo 86 min. Titas Korsakovas).

Kiti pirmojo turo rezultatai: „Dainava“ – Klaipėdos FM 0:3, „Sveikata“ – „Saned“ 3:1 (Armandas Breivė – 3 įvarčiai), „Džiugas B“ – „Šilutė“ 1:2, VJFM „Fortūna“ – „Dembava“ 2:3, „TransINVEST B“ – FKS „Ukmergė“ 4:0, „Viltis“ – „Sūduva B“ 2:3.

Dabar II lygoje dviejų savaičių pertrauka. Balandžio 28 d., sekmadienį, FK „Jonava“ jau žais namuose ir Jonavos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštelėje susitiks su Telšių „Džiugas B“ ekipa. Rungtynių pradžia 14.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS