Paskelbtas Renginiai

Neįgaliesiems padeda sveikas humoras

Ketvirtadienis, 04 April 2024 16:46 Parašė 

Neįgaliųjų draugijos nariai rinkosi  ne tik atsisveikinti su didžiąja pavasario švente Velykomis, bet ir prisiminti ką tik atbundančiais laukais nušuoliavusią Juokų dieną.

 Savanorė Rita Petraškienė papasakojo, ką reiškia krikščioniškajam pasauliui Prisikėlimo šventė, kokios senolių tradicijos ją puošia. Suskatome ridenti atsineštus margučius. Šiame žaidime labiausiai pasižymėjo daugiausia margučių „nukovęs“ sporto entuziastas Edmundas Narvydas, kuris ir pelnė prizą – sidabro kiaušinį.

Žaismingai į renginį įsiterpė „Lietavos“ vokalinis ansamblis, atskleidęs savo pavasarinio repertuaro paslaptis. Savo ir ne savo humoreskas, anekdotus „iš gyvenimo“ porino ta pati Rita (skaitė Gražinos Čekavičienės humoreską „Balandžio 1-osios pokštas“), savo satyrinį eilėraštį paskaitė ir Gražina, o Marius Glinskas skaitė buvusio žeimiečio Edvardo Dombrovicko humoreską „Keista moteris“. Įvairių anekdotų nepašykštėjo ir Dalytė Kolesnikova, Marijona Tamulienė, Alvyra Vėbrienė.

Čia pat savo naują įvairaus žanro kūrinėliais patraukiančią knygą pristatė neseniai savo 95-metį sutikęs M. Kručas. Papasakojo ne tik jos, pavadintos „Visko po truputį“, atsiradimo istoriją, bet ir paženklino autografais keletą egzempliorių. Senolis savo „vaiką“ platesnei visuomenei ketina parodyti balandžio 9 d. Jonavos bibliotekoje, tad kviečia ten apsilankyti ir neįgaliuosius.  

„Kad dažniau mus humoras lydėtų“,- siunčiant per rankas degančią žvakę (fotografės Danutės Kasparavičienės improvizacija), linkėjo vieni kitiems draugijos nariai. Išties humoras mums kartais padeda ne tik po sunkios dienos užmigti, bet ir gelbsti ne vieną gyvenimišką situaciją.

Gintas Milkus