Paskelbtas Futbolas

I ir II lygose – po 16 komandų

Pirmadienis, 04 March 2024 10:20 Parašė 

Praėjusią savaitę jau prasidėjo Lietuvos futbolo sezonas. Buvo sužaistas ne tik Lietuvos supertaurės susitikimas, bet savo sezoną pradėjo šalies aukščiausios lygos komandos. Visgi, paaiškėjo, kiek ir kokios komandos šį sezoną rungtyniaus žemesnėse lygose, nes tai aktualu Jonavos futbolo mėgėjams, kai miestą šiame sezone atstovaus dvi komandos. Kaip žinia, nuo šių metu į mūsų mietą persikėlė komanda iš Kauno Be1 ir nuo šiol ekipa vadinsis Jonavos Be1.

Vasario 26 d. vykusiame LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl LFF I ir II lygos licencijos siekusių klubų pateiktų apeliacijų.

Įvertinęs klubų pateiktą medžiagą LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas priėmė atitinkamus sprendimus:

FK „Prienai“ apeliacija svarstyta ir patenkinta – klubui išduota 2024 m. sezono II lygos licencija;

FK „Dembava“ apeliacija svarstyta, bet netenkinta – klubui dėl neįgyvendintų finansinių kriterijų neišduota 2024 m. sezono II lygos licencija;

FK „Sveikata“ apeliacija buvo atmesta, todėl klubas neįgijo licencijos 2024 m. sezonui;

LFF I lygos licencijos Licencijavimo komiteto sprendimu anksčiau neįgijusi „Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademija“ apeliacijos neteikė.

Tačiau labai greitai paaiškėjo, kas 2024 metais rungtyniaus pirmojoje lygoje. Lietuvos futbolo federacijos nepaprastųjų atvejų komitetas (NAK) patvirtino dalyvių sąrašus būsimam Pirmos lygos sezonui. Naujajame sezone lygoje rungtyniaus 16 ekipų: Vilniaus FK „Riteriai“, Jonavos FK „BE1“,

Kėdainių FK „Nevėžis“, Klaipėdos FK „Neptūnas“, Plungės FK „Babrungas“, Kretingos FK „Minija“,

FK „Garliava“, Panevėžio FK „Ekranas“, Vilniaus BFA, FA „Šiauliai“ B, FK „Kauno Žalgiris“ B,

FK „Panevėžys“ B, Mažeikių FK „Atmosfera“, Gargždų FK „Banga“ B, Kauno FK „Hegelmann“ B ir

Tauragės FK „Tauras“.

Šių metų I lygos čempionatas prasidės kovo 7 d., ketvirtadienį. Šią dieną LFF Kauno treniruočių centro stadione Kauno „Hegelmann B“ susitiks su Jonavos „Be1“ komanda (16.00 val.). Ši „Be1“ ekipa Jonavos dirbtinės dangos aikštelėje žais kovo 23 dieną, kai priims Mažeikių FK „Atmosferą“ (14.00 val.).

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas patvirtino būsimo LFF II lygos sezono komandas dalyves.

Iš viso sezone varžysis 16 komandų. Verta paminėti, jog dvi iš jų į pirmenybes priimtos be licencijų, joms buvo suteiktos išimtys ir Drausmės komiteto posėdyje bus sprendžiama dėl galimo sankcijų pritaikymo. Šios komandos – Kybartų „Sveikata“ ir Panevėžio raj. „Dembava“.

LFF Vykdomasis komitetas patenkino klubų prašymus suteikti teisę dalyvauti 2024 m. LFF II lygos pirmenybėse išimties tvarka, neįgijus licencijos.

Išimties tvarka pirmenybėse dalyvausiantiems klubams LFF Drausmės komitetas svarstys dėl galimo sankcijų pritaikymo atitinkamoms komandoms. Konkrečių klubams taikytinų sankcijų klausimas bus svarstomas artimiausiame LFF Drausmės komiteto posėdyje.

Kaip žinome, pernai iš pirmosios į antrąją lyga iškrito FK „Jonava“. Būtent jonaviečiai šiemet ir rungtyniaus II lygoje.

 Pilnas būsimame LFF II lygos sezone dalyvausiančių komandų sąrašas atrodo taip: Klaipėdos FM, FK „Jonava“, FK „Šilutė“, FKS „Ukmergė“, Kauno „Fortūna“, Joniškio „Saned“, Alytaus „Dainava“ B, Vilniaus „Žalgiris“ B, Marijampolės „Sūduva“ B, Telšių „Džiugas“ B, Vilniaus raj. „TransINVEST“ B, Klaipėdos „Neptūnas“ B, Biržų „Širvėna“, Kybartų „Sveikata“ (gauta išimtis), Panevėžio raj. „Dembava“ (gauta išimtis), Vilniaus „Viltis“.

 Pirmasis pirmenybių turas numatytas balandžio 12–14 dienomis.

KĘSTUTIS PUTELIS