Paskelbtas Laisvalaikis

Kam reikalingas asmeninis treneris?

Antradienis, 16 January 2024 11:32 Parašė 

Įsigijote sporto klubo narystę ir nežinote, ką daryti toliau? Duris į sporto pasaulį jums atvers patyręs specialistas. Asmeninis treneris - tai žmogus, kuris žino, kaip tinkamai suplanuoti treniruotę, kad pasiekti geriausių rezultatų. Visgi, jis turi pakankamai žinių, susijusių su žmogaus anatomija ir fiziologija – kurios leidžia kompetentingai suplanuoti treniruotę, atsižvelgiant į jūsų individualias savybes, parenkant optimalias ir efektyvias apkrovas asmeniškai jums.

Be to, treneriai gali padėti sudaryti jums teisingą mitybos režimą ir taip pasiekti dar geresnių sporto rezultatų. Jis gali parinkti ir sudaryti pilną meniu, kuriame bus pakankamai baltymų, riebalų, angliavandenių - visko, ko reikia jūsų organizmui. Treneris patars jums, kaip maitintis prieš ir po treniruotės, kiek vandens reikia gerti ir kuriuo metu.

Šis žmogus padės jums išsikelti tikslus ir dirbti taip, kad juos tikrai pasiektumėte. Dėl šios priežasties, geriau pradėti lankyti sporto salę pasitelkiant profesionalo pagalbą, kuris įspės apie tipiškas pradedančiųjų klaidas ir pasakys, kaip sportuoti saugiai ir efektyviai. Treneris supras, ką jūs sugebate, ir padės pasiekti norimų rezultatų. Užsiėmimai su treneriu - tai garantija, kad apsilankę sporto salėje gausite maksimalią naudą ir išvengsite traumų.

Teisinga technika - pirmas žingsnis gerų rezultatų link

Visos treniruotės metu treneris stebi jūsų techniką, tuo pačiu ją koreguodamas ir pritaikydamas asmeniškai jums, kad pratimai būtų atlikti teisingai bei padėtų pasiekti maksimalių rezultatų. Be to, treneris reikalingas tam, kad išvengti traumų sporto salėje. Dažnai pradedantys sportininkai, treniruodamiesi sporto salėje be pagalbos ir neturint pakankamai žinių, patys susižaloja, susimuša, ką nors išsinarina ir pasitempia, o visos šios traumos tikrai neturi teigiamos įtakos jūsų sveikatai. Todėl jums reikia trenerio, bent jau tam, kad būtų užtikrintas saugus procesas. Jis atidžiai stebės kaip jūs judate ir jaučiatės visos treniruotės metu.

Treniruočių įvairovė

Pratimų įvairovė ir vis kitokia strategija kiekvienos treniruotės metu padės išlaikyti susidomėjimą treniruotėmis. Kitas privalumas yra tas, kad raumenys nesustoja augti. Jie nepripranta prie tų pačių pratimų, todėl augimo procesas nesulėtėja. Kita vertus, profesionalūs treneriai atkreipia dėmesį į jūsų fizinę ir psichologinę būseną, taip nuspręsdamas kokiais pratimais jus pradžiuginti šiandien.

Asmeninių treniruočių privalumai

Darbas pagal individualią programą. Jūsų treneris ją parengs už jus, atsižvelgdamas į svarbius veiksnius. Tokius kaip amžius ir fizinė būklė, sporto patirtis praeityje bei rezultatas, kurio jūs tikitės. Ir, žinoma, laikas, kurį norite praleisti sporto salėje.

Maksimalus efektyvumas. Jei treneris pastebės, kad progresas sustojo, greitai išsiaiškins to priežastis ir pakoreguos programą.

Saugumas. Beveik visos sporto salėje patiriamos traumos atsiranda dėl to, kad nesilaikoma naudojimosi taisyklių arba sportininkai be reikalo save perkrauna. Užsiėmimų metu lydimi patyrusio specialisto to tikrai išvengsite, nes būsite prižiūrimi.

Motyvacija ir disciplina. Su treneriu nepavyks praleisti užsiėmimo dėl to, kad tiesiog tingite: jis griežtai kontroliuos tiek lankomumą, tiek darbą sporto salėje. O ir pačių treniruočių metu taip pat neverta tikėtis jokių nuolaidų. Geras treneris yra reiklus ir griežtas. Tačiau svarbu suprasti, kad viskas daroma jūsų pačių labui.

Teisingos mitybos patarimai. Sportininko mityba yra ne mažiau svarbi nei treniruotės, taigi gausite vertingų patarimų ir mitybos klausimais. Jei reikia, treneriai netgi gali padėti sukurti visą programą.

Palaikymas. Kad ir koks rimtas ir griežtas gali atrodyti jūsų treneris, jis bet kokiu atveju linki jums gero ir nori, kad pasiektumėte maksimalių rezultatų.

Į ką atsižvelgti renkantis asmeninį trenerį?

Išsilavinimas ir kvalifikacija. Sertifikuoti specialistai turi daug žinių, kurias įgijo per savo išsilavinimą ir darbo patirtį. Kuo daugiau patirties turi treneris, tuo didesnė tikimybė, kad pasieksite norimų rezultatų.

Požiūris į klientus. Prieš treniruotę jis turėtų išsiaiškinti jūsų fizinę būklę, kurios pagrindu bus sudaromas sporto planas. Proceso metu specialistas turi būti susikoncentravęs į pratimų atlikimą ir jūsų būklės stebėjimą.

Fizinė forma. Kadangi treneris yra papildoma motyvacija, jo išvaizda turėtų būti atitinkama, kad žiūrint į jį tik augtų noras sportuoti.

Atsiliepimai. Renkantis trenerį svarbu ne tik jo asmeniniai rodikliai, bet ir klientų atsiliepimai. Pakalbėję su nuolatiniais sporto salės lankytojais ar paskaitę klientų atsiliepimus galite nuspręsti su kuriuo treneriu jums būtų palankiausia dirbti.

Bendravimo įgūdžiai. Šis veiksnys yra ne mažiau svarbus, nes asmeninis treneris turėtų tapti ne tik jūsų mentoriumi, bet ir draugu. Gebėjimas pasirinkti žodžius, taip motyvuojant klientą, yra vertinga savybė.

Šis žmogus turi būti jums pavyzdys. Savo pavyzdžiu jis turi motyvuoti sportui ir siekti užsibrėžtų tikslų. Jis pasakys, kurie metodai veikia ir kokių klaidų reikia vengti. Nuo pirmo apsilankymo ir visos kelionės metu asmeninis šis žmogus turi būti pagrindinis jūsų motyvatorius, žinoma, tik po jūsų pačių.

Taigi, jei rimtai apsisprendėte sportuoti ir norite pasiekti geriausių rezultatų Gymplius galite išsirinkti labiausiai jums patinkanti specialistą ir pradėti kelionę tikslo link jau dabar.