Paskelbtas Futbolas

Po užtikrintos pergalės Vilkaviškyje, kilstelėjimas į antrąją poziciją

Pirmadienis, 13 November 2023 16:22 Parašė 

2023-2024 metų Lietuvos futsal A lygoje buvo žaidžiami septintojo turo susitikimai. Praėjusį šeštadienį savo rungtynes žaidė ir Jonavos „Vikingai“ salės futbolo komanda, kuri viešėjo Vilkaviškyje ir varžėsi su turnyrinės lentelės kaimyne „Bruklinas“ komanda. Abi ekipos iki šio mačo turėjo po lygiai taškų, tad laimėtojas ne tik padidino savo taškų skaičių, bet ir pakilo iki antrosios vietos.

Šiame mače Jonavos salės futbolininkai žaidė gan gražų  futbolą ir sukūrė ne vieną situaciją įvarčiams pasiekti. Netgi ir rungtynėse pelnyti įvarčiai buvo verti dėmesio. Jau pačioje pradžioje varžovai nesitikėjo tokios situacijos. Prasidėjus antrajai  minutei ataką nuo savų vartų pradėjo vartininkas Andrius Skorupskas, kuriam atsivėrė koridorius ir tuo pasinaudojo. Jonavos vartininkas smūgiavo iš toli ir pasirodo kamuolys atsidūrė aikštės šeimininkų vartų tinkle (1:0).

Po tokio šalto dušo vilkaviškiečiams, žaidimas tapo lygesnis, bet daugiau galimybių toliau kūrė „Vikingai“. 17 min. dar viena šeimininkų klaida gynyboje ir po puikaus perdavimo kolumbietis  Hernandez Silva Francisco Stiven beveik nuo pačios vartų linijos įvarė kamuolį į vartus ir padvigubino persvarą, o dar po minutės Maksym Avetysian pelnė ir trečiąjį. Baigiantis pirmajam kėliniui „Bruklino“ ekipai pavyko sušvelninti rezultatą (3:1).

Po pertraukos jonaviečiai toliau demonstravo puikų puolimą, tik reikėjo realizuoti susikurtas progas. 26 min. sužaidus derinį nuo šoninės linijos, prie varžovų vartininko atsidūręs dar vienas kolumbietis  Tachack Moreno Helver Smith kištelėjo koją ir nukreipė kamuolį į vartus (4:1).

Pelnę dar vieną įvartį, jonaviečiai jau baigiantis mačui patys pakeitė vartininką penktu aikštės žaidėju, kad šeimininkai pirmieji to nepadarytų ir neužgultų vartų. Visgi, likus žaisti tris minutes „Vikingai“ suklydo ir šeimininkai mėgino kamuolį nukreipti jau į tuščius vartus, bet krisdamas savo baudos aikštelėje ir blokuodamas kamuolį ranka sužaidė  Tachack Moreno Helver Smith, kuris ir buvo pašalintas iš aikštės. Teisėjas skyrė 6 m baudinį, kuri šeimininkai realizavę sušvelnino atsilikimą (4:2). Po tokio epizodo „Bruklino“ žaidėjai dar labiau atkuto ir su penkiais aikštės žaidėjais užgulė jonaviečių vartus.

Dar vienas kuriozinis įvartis buvo pelnytas Jonavos futbolininkų. Aikštės  šeimininkai rezgė ataką, bet smūgiuotą kamuolį sugavo vartininkas A. Skorupskas, kuris ranka mestelėjo šį į priekį M. Avetysianui, o pastarasis iš toli smūgiavo ir jau aidint finalinei rungtynių sirenai kamuolys įskriejo į vartus. Tai nulėmė „Vikingams“ pergalę rezultatu 5:2

„Vikingai“ sudėtis – A. Skorupskas, Gustas Jaskutis; Artūras Rocys, Bermundez Sepulveda Carlos Arturo, Hernandez Silva Francisco Stiven, Tachack Moreno Helver Smith, Genaras Samsonik, Viktor Kravtsov, M. Avetysian, Gytis Vasylius, Paulius Osauskas.

Kiti septintojo turo rezultatai: FK „Akmenės kraštas“ – Kauno „Hegelmann“ 4:3, „ŠSPC-Radviliškis“ – Kauno „Žalgiris“ 1:8, Širvintų „VGTU-Vilkai“ – „Kėdainiai United“ 3:6, Mažeikių VIP – Gargždų „Pramogos“ 7:2.

Po šių susitikimų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1

Kauno Žalgiris

6

6

0

0

46-3

18

2

Vikingai

7

5

1

1

28-14

16

3

Bruklinas

7

4

1

2

37-24

13

4

Akmenės kraštas

7

4

0

3

26-29

12

5

Pramogos

7

3

0

4

17-27

  9

6

Kėdainiai United

7

3

0

4

23-33

  9

7

VIP

6

2

1

3

20-22

  7

8

FC Hegelmann

7

2

1

4

19-32

  7

9

ŠSPC-Radviliškis

7

2

0

5

16-31

  6

10

VGTU Vilkai

7

1

0

6

17-34

  3

Rezultatyviausiai čempionate rungtyniauja: Evaldas Kugys („Kėdainiai United“) – 10, Jose Wellington Matias Torres (Akmenės kraštas) ir Francisco Anderson Sousa Da Silva (Bruklinas) – po 9, Victor Hugo Pires Dos Santos (Kauno Žalgiris) ir Ignas Raštutis (Bruklinas) – po 8 įvarčius...

Lapkričio 14 d., antradienį, „Vikingai“ Jonavos sporto arenoje susitiks su „ŠSPC-Radviliškis“ klubu. Rungtynių pradžia 20.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS