Paskelbtas Miesto naujienos

Varnutės g. kieme įrengta vaikų žaidimų aikštelė

Pirmadienis, 23 October 2023 12:47 Parašė 

Jonavos miesto seniūnija įrengė naują vaikų žaidimų erdvę Lakštingalų mikrorajone, Varnutės gatvės 5-ojo namo kieme.

Naujoji aikštelė įrengta įgyvendinant šių metų dalyvaujamojo biudžeto projektų konkurso nugalėtojų idėjas. 

Vaikų žaidimų aikštelė – tai vietos gyventojų bendruomenės idėja, nugalėjusi Mažojo projekto kategorijoje. Šis projektas sulaukė 217 gyventojų balsų, jo įgyvendinimui skirti 25 tūkst. eurų.

Didžiojo projekto kategorijoje, kurio įgyvendinimui skiriama net 100 tūkst. eurų, šiemet nugalėjo Žeimių miestelio bendruomenės pasiūlyta idėja – Renginių ir laisvalaikio oazė Žeimių miestelyje. Įgyvendinant šią idėją Žeimiuose bus įrengiamas lauko amfiteatras laisvalaikiui ir renginiams.

Mažasis projektas rajone – tai idėja „Liepų alėja Liepiuose“. Bukonių seniūnijoje esančių Liepių bendruomenė kartu su seniūnu planuoja pradėti tvarkyti vietos gyventojų pamėgtą susibūrimų vietą – parką, kuriame vyksta šventės ir renginiai.

Dalyvaujamasis biudžetas – tai galimybė kiekvienam Jonavos rajono gyventojui realizuoti savo sumanymus ir pagražinti rajono viešąsias erdves. Šiais metais programos įgyvendinimui Jonavos rajono savivaldybės biudžete numatyta 50 tūkst. eurų.

Finansuojamus projektus įgyvendins atitinkama seniūnija. Mažieji projektai įgyvendinami jau šiemet, o didysis projektas – ateinančiais metais.