Paskelbtas Miesto naujienos

Atšvaitų dieną priminė apie saugumą kelyje

Penktadienis, 20 October 2023 10:04 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės atstovai ketvirtadienį, Atšvaitų dieną, Jonavos gyventojams išdalijo per tūkstantį atšvaitų, pasakojo apie jų svarbą.

Akcijoje dalyvavo Jonavos rajono vicemerai Birutė Gailienė ir Povilas Beišys, administracijos direktorius Valdas Majauskas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Erlandas Andrejevas, įmonės „Jonavos autobusai“ direktorius Otaras Urbanas.

Atšvaitų diena Lietuvoje tradiciškai minima trečią spalio ketvirtadienį. Jos tikslas dar ir dar kartą atkreipti pėsčiųjų dėmesį į būtinybę būti matomam kelyje tamsiuoju paros metu.

Atšvaitas ar šviesą atspindinti liemenė leidžia vairuotojui pastebėti pėsčiąjį saugiu atstumu ir, esant reikalui, sustabdyti automobilį.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai atkreipia dėmesį į tinkamą atšvaito nešiojimą: atšvaitas turi būti gerai matomas iš visų pusių, jo neturėtų užstoti rankinės ar kiti daiktai.

Einant užmiestyje prieš automobilių judėjimo kryptį, atšvaitas turi būti dedamas ar kabinamas dešinėje pusėje, maždaug suaugusio pėsčiojo kelių aukštyje, kad būtų gerai apšviečiamas automobilio žibintų.